Branković: Čekamo informacije iz rukovodstva SEHA lige

Start regionalne rukometne SEHA lige je neizvjestan zbog pandemije virusa korona. Problem čelnicima takmičenja predstavljaju različiti režimi ulaska u pojedinim zemljama, kao i odlazak u izolaciju.

Zbog toga je moguće da takmičenje krene kasnije i da se održi po ubrzanom ritmu.

Jedan od zainteresovanih klubova za nastup u novoj sezoni je i šampion BiH banjalučki Borac.

-U kontaktu smo sa SEHA ligom, svaka zemlja ima svoja pravila o ulasku i izlasku tako da je situacija komplikovana. I kad je stanje normalno ima dodatnih zahtjeva kao sa Bjelorusijom. Moguće je da SEHA krene nakon što se situacija stabilizuje, u decembru ili januaru, da traje do aprila. Još se ništa ne zna- istakao je direktor Vladimir Branković.
SEHA liga je ranije od Rukometnog saveza BIH tražila informaciju oko šampiona kao i učesnika evropskih kupova. U Borcu i dalje ne mogu jasnije da govore o svom statusu.

-Čekamo dvije stvari – informacije iz regionalnog takmičenja i da vidimo s kolikim budžetom ćemo raspolagati u novoj sezoni. SEHA jeste od RS BiH tražila informaciju o šampionu BiH, mi smo poslali pozitivne impulse oko nastupa. Prvo pitanje je da li će se uopšte igrati liga. U razgovorima sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta, predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović probaćemo da nađemo sredstva da Borac bude državni projekat. Ako budemo igrali SEHA ligu, moramo imati konkurentan tim, da bismo eventualno izbjegli teške poraze koji bi bili na sramotu grada i države- rekao je Branković.

Grad Banjaluka je izvršio uplatu jednog dijela dugovanja, a u klubu ističu da su svjesni situacije.

– Kriza je sve poremetila, tako da razumijemo probleme. Gradski budžet se ne puni na način kako je to bilo ranije. Sedam godina sam u klubu i nije se desilo da grad Banjaluka ne ispuni ono što je dogovoreno. Sad jeste bilo kašnjenja ali to je u ovoj situaciji razumljivo. Mi nismo, niti možemo biti ljuti, jer imamo odličnu saradnju sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem i njegovim saradnicima, koji pomažu klub u skladu sa mogućnostima- dodao je Branković.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavite komentar: