Brankica Mihajlović: Olimpijsko zlato bilo bi kruna ove generacije

27.07.2021. | 23:22

Odbojkašice Srbije navikle su da osvaju medalje na velikim takmičenjima, a navijači su navikla da ih dočekuju na balkonu Skupštine u Beogradu. Zato su očekivanja od Olimpijskih igara u Tokiju izuzetno velika.

Međutim, Brankica Mihajlović ne želi ništa da obećava, iako je u razgovoru za RTRS potvrdila da djevojke imaju najviše ambicije.

Srbija je sjajno startovala u Tokiju. Poslije pobjede protiv Dominikanske Republike, savladana je i selekcija Јapana.

– Sjajan početak, mislim da smo jako dobro odigrali u obje utakmice. Mislim da ova ekipa može još puno bolje da igra, ali za sada je i to dovoljno i iskreno se nadam da će kako turnir bude odmicao i nivo naše igre biti još veći, i kada bude najbitnije da ćemo biti najbolje – rekla je Mihajlovićeva.

Narednu utakmicu Srbija igra protiv Kenije, u četvrtak. Ta utakmica biće uvertira za meč protiv Brazila, koji će vjerovatno odlučiti pobjednika grupe.

– Kenija je ekipa koja nije na našem nivou. Bitna nam je svaka utakmica, svaki trening da uđemo u što bolju formu. Biće to dobar trening za Brazil koji je sjajna selekcija sa ogromnim kvalitetom. Mi idemo utakmicu po utakmicu. Maksimalno poštujemo svakog protivnika i pristupamo na takav način – kaže Mihajlovićeva, koja je rodom Brčanka.

Mihajlovićeva kaže da su ona i njene saigračice sa velikom pažnjom ispratile borbu Milice Mandić i osvajanje zlatne medalje srpske tekvondoistkinje.

– Mi zaista pratimo jedni druge i gledamo, ne možemo uživo da pratimo. Ovdje je bila prava ludnica nakon meča Milice, i svi smo zajedno proslavili njeno zlato – rekla je Mihajlovićeva.

 

 

Oznake: Odbojkašice, Srbija