Branislav Krunić o eventualnoj ostavci: Bože sačuvaj… Idem kad osvojimo prvo mjesto!

23.09.2019. | 00:47

Fudbaleri Borca remizirali su u devetom kolu Premijer lige BiH sa Širokim Brijegom rezultatom 1:1, što je drugi put da ”crveno-plavi” pod trenerskom komandom Branislava Krunića ”prospu” bodove na Gradskom stadionu.

Prethodno se to dogodilo u petoj rundi, kada je Mladost uspjela da ostane neporažena (0:0).

– Širokobriježani su izašli visoko, nisu nam dozvolili da igramo. Pokušavali smo da ubrzamo pas, ali to nije išlo, nakon čega smo dugim loptama nešto pokušavali. U 10. minutu nam je poništen gol zbog ofsajda i da je tad bilo 1:0, mislim da bi utakmica otišla u drugom smjeru – rekao je Krunić na konferenciji za novinare, istakavši da je njegovu ekipu ”presjekao” vodeći gol rivala.

– Nismo uspjeli da se vratimo, čak i u periodu kad smo imali igrača više, otprilike pet minuta, protivnik je stvarao šanse, gdje je mogao da riješi pitanje pobjednika. Nije se osjetio taj igrač više, imali su još snage da pariraju preko čitavog terena. Kasnije se taj deficit ipak osjetio, kad smo mi dodatno pritisli rivala i postigli izjednačujući pogodak. Možda smo mogli još koji puta da zatresemo mrežu, ali mislim da je ekipa Širokog Brijega zaslužila ovaj i ako možemo nečemu da se radujemo poslije ovog duela, to je činjenica da je između nas i rivala ostala ista bodovna razlika (četiri boda, op.a.) – naveo je 40-godišnji Trebinjac.

O eventualnoj ostavci i napuštanju kormila kategorično navodi da nije razmišljao…

– Bože sačuvaj… Napustiću Borac kada osvojimo prvo mjesto – ovako je Krunić odgovorio na novinarsko pitanje o odlasku iz kluba.

Već u srijedu Borčeve fudbalere očekuju nove obaveze. Igra se deseto kolo, u kojem će crveno-plavi sa početkom u 18 časova, na stadionu ”Asim Ferhatović – Hase”, odmjeriti snage sa aktuelnim šampionom Bosne i Hercegovine Sarajevom, koje mora da se ”vadi” nakon neuspjeha (2:1) u duelu sa ekipom Tuzla City, koja se ”šepuri” na prvom mjestu.

– Sarajevo je klub koji je prošle sezone osvojio duplu krunu i za njih je taj poraz na Tušnju veliki udarac. Čeka nas težak meč, kao i uvijek, takva je Premijer liga BiH – naveo je Krunić.

 

Izvor:(borac-sport.com)