Branislav Krunić: Nismo imali sreće

04.08.2019. | 18:06

Stativa koju je u posljednjim minutama utakmice na “Tušnju” pogodio Stojan Vranješ odnijela je bod fudbalerima Borca u trećem kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u gostima kod Tuzla sitija (1:2).

Iskusni veznjak je u nadoknadi meča izveo pravu čaroliju na terenu, lobovao je golmana, a kada su svi loptu vidjeli u golu, ona se odbila od stativu.

Imao je Borac i prije toga svoje prilike, u pojedinim fazama utakmice dominirao i možda zaslužio i čitav plijen, ali ono glavno čega je falilo bio je faktor sreće. Banjalučani su se kući vratili prvi put ove sezoni poraženi rezultatom 1:2. Poveli su domaćini golom Voje Ubiparipa u 64. minuti, izjednačio je Vranješ u 67, a konačan rezultat postavio je Ubiparip u 83. minuti.

“Za razliku od nekih ranijih utakmica, sada jednostavno nismo imali sreće. Lopta je na kraju išla po liniji, ali nismo uspjeli. Mi smo utakmicu odigrali otvorenije i bili smo bliže pogotku, pogotovo u prvom poluvremenu. Nakon primljenog gola uspjeli smo se vratiti, ali na kraju rezultat nije bio onakav kakav smo željeli i vjerovatno zaslužili. Čestitam domaćinu na pobjedi. Imamo za čim žaliti, ali šta je tu je. To je fudbal, okrećemo se narednom rivalu Radniku”, rekao je trener Borca Branislav Krunić.

Tri gola gladaoci su vidjeli u subotu i na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” gdje je aktuelni šampion Sarajevo napunio mrežu tuzlanske Slobode. U listu strijelaca upisali su se Haris Handžić već u 6. minuti, te Anel Hebibović u 76. i 85.

“Ispade ubjedljivo, ali na terenu nije bilo tako. Na našu sreću Sloboda nije iskoristila svoje šanse, mi svoje jesmo. Puno smo dozvolili protivniku, dali im prostor. Najbitnije je da smo pobijedili, ali neke stvari moraju nam biti opomena. Ako ne popravimo neke stvari, drugi put će nam se obiti o glavu. Moraćemo malo bolje igrati u defanzivi i u veznom redu”, rekao je trener “bordo” tima Husref Musemić, čije su puleni nakon tri odigrana kola bez primljenog gola, a u četvrtak ih očekuje utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv BATE Borisova.

Dijametralno drugačija je statistika na strani Veleža. Povratnici u bh. elitu još uvijek su bez osvojenog boda. Treći u nizu poraz nanio im je u subotu u “Vrapčićima” Čelik (1:2) pa se sve više spekuliše o smjeni trenera Ibre Rahimića. Nezvanično, Uprava mu je spremna ponuditi neku drugu funkciju u klubu.

https://www.facebook.com/portalBL/posts/10156105649377471?__xts__[0]=68.ARCa4paD9ef6AXmQK3VAog3bXjOrOgvyvKbXYV-XV0HNxL3GmK8fzYvZuW7gL79UYYfBXTthHCIzCYcSdmsYMbM6ukTK-G4fWdJZBB5UQg7nbCn8l7fcgyYnBK2A0B5LabO268-KIJSBHhsGIAwGwi2wGLeTxu5HpoQcVl1QNvLwjphUQuFskn32NwReqMs-IbRjxHEknHW8EtV3QKoaVnLrOtQKdRIi0sylkFWuiQs67jaA-0IsyzlG3oZQGZYRcLShODrtUCEWzOLktzhBw9XnTvaS1ggex5IHfRhjrzhX66jQLx-eDSL_qkHkq4qaQvTUhWjAnc1v9tlQdVOw&__tn__=-R

 

Izvor:(Nezavisne novine)