Brajant prije smrti uložio novac u biznis: Porodica legendarnog košarkaša zaradila 400 miliona

02.11.2021. | 15:36

Porodica Kobija Brajanta je zaradila oko 400 miliona dolara zbog posla u koji je legendarni košarkaš ušao prije sedam godina.

Tada je Brajant uložio 6.000.000 dolara u brend osvježavajućih napitaka koji je doživio rast na držištu, a čije je zaštitno lice između ostalih i Dženifer Lopez.

Brajantovoj udovici Vanesi i porodici će pripasti ogroman novac pošto je košarkaš i otkupio tada deio kompanije koja je sada prodata za oko osam milijardi dolara.

“Izgubio sam bliskog prijatelja. Izgubio sam brata, a ‘BodyArmor’ svog osnivača. Brend ne bi bio u ovakvoj poziciji da Kobi nije vjerovao u ovaj projekat. Njegovi ‘otisci’ su svuda”, rekao je svojevremeno Majk Repoli, osnivač kompanije.

Američki mediji pišu da je Brajantova porodica zaradila 400 miliona dolara, što je za čak 90 više od onoga što je inkasirao od košarke u karijeri.

Podsjećamo, Kobi je nastradao u helikopterskoj nesreći u kalifornijskom Kalabasasu, januara 2020. godine kada je sa njim bila i ćerka Đijana i još sedmoro putnika, prenosi “Blic”.