Boston ponovo vodi u finalu NBA lige: Trojac vodio Seltikse do pobjede VIDEO

09.06.2022. | 07:23

Košarkaški Boston Seltiksa poveli su u velikom finalu NBA lige sa 2:1 u seriji protiv Golden Stejta, pošto su u trećoj utakmici na svom terenu slavili rezultatom 116:110!

Najzaslužniji za trijumf bila je Bostonova velika trojka – Džejlen Braun, Markus Smart i Džejson Tejtum – koji su zajednu ubacili 77 poena i tako nadigrali “spleš braću” Stefona Karija i Kleja Tompsona, ključne igrače Ratnika.
Boston je u ovom plej-ofu izgubio čak sedam puta, ali poslije svakog poraza bi odmah ostvario trijumf. Tako je bilo i sada, u momentu kada je Golden Stejt izjednačio u seriji na 1:1. Braun je u prvoj dionici ubacio svojih 17 od 27 poena za dvocifreno vođstvo na kraju iste – 33:22.
Seltiksi su napravili seriju 16:3 na startu utakmice, dok su Voriorsi promašili osam od svojih prvih deset pokušaja za tri poena. Trrgli su se sredinom druge dionice, Kari i Tompson su pogodili trojke i vrlo brzo je rezultat bio 56:49 za domaćina.
Uspio je Boston da vrati dvocifrenu prednost na pauzi, da bi Oto Porter mlađi ubacio trojku za niz od sedam poena i rezultat na semaforu od 82:80. Još jedna trojka Karija donijela je prvo vođstvo Golden Stejtu, s tim što je Boston na kraju imao 93:89 na kraju treće dionice.

Serijom 9:2 na startu posljednje četvrtine Boston je ponovo otišao na dvocifrenu razliku (+11) poslije koje Golden Stejt ni u jednom trenutku nije uspio da spusti ispod sedam poena zaostatka.
Pomenuti Braun je na kraju meč završio sa 27 poena i devet skokova, Tejtum je imao 26 poena i devet asistencija, Smart je dodao 24 poena i sedam skokova, dok su Horford sa 11 i Grant Vilijams sa 10 takođe bili dvocifreni. Vrijedi pomenuti i osam poena i 10 skokova za Roberta Vilijamsa.
Stef Kari je imao 31 poen kod Voriorsa, Tompson je ubacio 25, Vigins je dodao 18 poena i sedam skokova, dok je Pul stao na 10. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igrao je tri i po minuta i za to vrijeme zabilježio je samo jednu asistenciju.