Boriša Simanić u Banjaluci: Uvijek je lijepo vratiti se kući, među svoje ljude

12.12.2023. | 22:14

Reprezentativac Srbije bio gost na Izboru najboljih sportista Republike Srpske, gdje mu je uručena plaketa za sportski poduhvat godine.

Na 69. Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske, u izboru Glasa Srpske, džudisti Leotara Božidaru Vučureviću uručena je nagrada za najboljeg sportistu, dok su na manifestaciji dodijeljene i brojne plakete.

Jedna od njih, i to onu za sportski poduhvat godine, pripala je Boriši Simanići. Kao što je poznato, košarkaš Srbije doživio je tešku povredu na Svjetskom prvenstvu na Filipinima, a do povrede je bio jedan od ključnih igrača “orlova” u pohodu na svjetsko srebro.

Simanić se vratio u Republiku Srpsku, gdje je odrastao. Iako je rođen u Ljuboviji, veći dio svoje mladosti proveo je s druge strane Drine, u Bratuncu, gdje je napravio i prve košarkaške korake.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, FMP-a i Mege, sada Saragose, oporavlja se od teške povrede, zadobijene u Manili. Nedavno je dobio nagradu za najboljeg sportistu Bratunca, a sada mu je u Banjaluci uručena plaketa. U razgovoru sa medijima, istakao je da je srećan što je ponovo u Republici Srpskoj.

“Osjećam se kao kod kuće. Tu sam odrastao i uvijek je lijepo vratiti se među svoje ljude”, rekao je Simanić, navodi “Mondo” portal.

Oporavak teče kako treba i svi jedva čekaju da ga ponovo vide na terenu.

“Prošlo je dosta vremena od povrede. Još uvijek nisam spreman za trening, ali nadam se da ću uskoro biti”, ne gubi optimizam reprezentativac Srbije.

Nakon odlaska iz Srbije, Simanić je jedno vrijeme boravio u SAD, gdje je tokom Ljetne lige nastupao za Jutu. Ipak, nije uspio da se izbori za ugovor u najjačoj ligi svijeta, pa je odlučio da se vrati u Evropu. Odlučio je da karijeru nastavi u ACB ligi, tačnije Saragosi, gdje je sa dosta uspjeha nastupao do teške povrede na Mundobasketu.