Boriša Simanić: Podrška navijača i saigrača mnogo mi je značila VIDEO

31.12.2023. | 18:59

Јedan od heroja proteklog šampionata svijeta u košarci, bivši košarkaš Crvene zvezde, FMP-a, Mege, a sada igrač Saragose, Boriša Simanić u intervjuu za RTRS rekao je da se dobro osjeća nakon teške povrede bubrega na Mundobasketu, te da očekuje da će se uskoro moći vratiti klupskim i reprezentativnim obavezama, prije svega treninzima.

– Ne mogu da zaboravim trenutak sa dočeka reprezentacije Srbije u Beogradu, kada sam doživio velike ovacije mnogobrojnih navijača. Podrška mojih saigrača, takođe mi je mnogo značila u oporavku od povrede, i pored toga što su svi bili preumorni od napornog turnira. Izdvojio bih ključni momenat, kada sam doživio povredu, a moji drugovi iz reprezentacije poraženi od Italije. U fazi opravka najvažnije mi je bilo saznati da li smo pobijedili određene mečeve, a doktor me je redovno obavještavao o svemu – istakao je Simanić.

Poredivši treniranje u domaćim klubovima i onima u inostranstvu, Simanić je rekao da su sistemi gotovo isti, u Španiji sa jednim dužim treningom dnevno ili dva manja.

– Pored navedenog, istakao bih veliku posjećenost navijača utakmicama u Španiji i kulturu navijanja. Bilo mi je lako da se naviknem na takav sistem jer je mnogo opušteniji nego kod nas. Tamo izgubio ili pobijedio, igrači su veoma nasmijani i okreću se razmišljanju o narednim mečevima – naveo je Simanić.

On je naglasio ljepotu života u španskoj Saragosi, gdje je trenutno klupski angažovan.

– Grad je veliki i lijep. Nažalost, nije na moru, ali tokom cijele godine vrijeme je predivno i zaista je sjajno tamo živjeti – kazao je Simanić.

Opširnije pogledajte u video-prilogu RTRS-a: