Borčevi igrači optimisti nakon žrijeba za LK: Na našem terenu možemo da dobijemo bilo koga

21.06.2023. | 17:21

Igrači, stručni štaba, članovi klupskog rukovdstva FK Borac, te brojni novinari ispatili su žrijeb za evropska takmičenja u Trofejnoj sali na banjalučkog Gradskom stadionu.

“Crveno-plavi” za rivala su dobili ekipu bečke Austrije. Prva utakmica na programu je 27. jula na “Generali areni”, a revanš je 3. avgusta u Banjaluci.

“Izbjegli smo Bazel, ali svi protivnici su bili na svoj način jaki, pa i Maribor i Škendija koji su uslovno rečeno bili svrstavani u malo ‘slabije protivnike’, Plzen je takođe kvalitetna ekipa. Izvukli smo klub sa ogromnom tradicijom i uz bečki Rapid najveći klub u Austriji. Biće izuzetno teško, a na nama je da se spremimo i da ih što bolje upoznamo. Imamo vremena da se pripremimo”, rekao je Subić.

“Borčev” Nikola Pejović dobro poznaje prvog evropskog rivala. Dio igračke karijere proveo je u Austrji, pa je skenirao vrline i mane ekipe iz Beča.

“Austrija je veliki klub, ali i naš Borac je isto tako velikan na ovim prostorima. Smatram da na našem terenu možemo da dobijemo bilo koju ekipu. Borićemo se do samog kraja. Ekipa Austrije je, po onome što sam ja imao prilike da vidim, fizičku besprijekorno pripremljena, ali mislim da mi imamo više fudbalskog talenta u svojim redovima. Uzdam se u veliku podršku sa tribina, kako u Banjaluci, tako i u Beču”, kaže Pejović.