Borba za prvo mjesto! Alkaraz: Neka se Novak spremi, dolazim

26.10.2023. | 09:24

Dvostruki Grend slem šampion i drugi igrač svijeta Karlos Alkraz potvrdio je da će učestvovati na posljednja dva turnira u sezoni.

Najavio je prethodno da će učiniti sve da vrati prvo mjesto do kraja sezone, ali čini se da njegovo tijelo nije baš u potpunosti raspoloženo za taj poduhvat.

Španac se povukao sa turnira serije 500 u Bazelu zbog upale lijevog stopala i problema sa glutealnim mišićima.

“Imam dobre vijesti! Svakim danom se osjećam bolje, pa ću igrati u Parizu i ići na ATP Finale u Torinu. Drago mi je što godinu završavam turnirima na visokom nivou”, napisao je Alkaraz na svojim društvenim mrežama.

Borba za prvo mjesto nije izmakla mladom Špancu i pored ne igranja turnira prije Pariza, ali je sada situacija u Novakovim rukama.

 

Podsjećamo, masters u Parizu će biti održan od 30. oktobra do 5. novembra, a završni turnir je od 12. do 19. novembra. Do sada su vizu za turnir u Torinu obezbijedili su još Novak Đoković, Danil Medvedev i Janik Siner.

Ovo će biti Alkarazevo prvo učešće na završnom turniru s obzirom da prošle godine nije učestvovao zbog povrede iako se kvalifikao.

Kada je u pitanju Novak Đoković on je šestostruki šampiona ovog turnira, a posljednju titulu je osvojio prošle godine pobjedom protiv Kaspera Ruda 7:5, 6:3.

Oznake: Alkaraz, Đoković