Borba za novu “salataru”: Teniseri Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Velike Britanije

23.11.2023. | 07:34

Teniska reprezentacija Srbije igraće četvrtfinalni duel Dejvis kupa protiv Velike Britanije. Prvi meč u Malagi počeće poslije 16 časova.

Selektor reprezentacije Srbije Viktor Troicki odlučio je da Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Hamad Međedović igraju za nacionalni tim na Završnom turniru Dejvis kupa.

Velika Britanija je prvi rival Srbije na putu do nove “salatare”. Pretpostavlja se da će Đoković igrati meč protiv Kamerona Norija, 18. igrača na ATP listi, dok će drugi reket Britanije biti Džek Drejper, 60. teniser svijeta, piše RTS.

Selektor Troicki nije naveo ko bi od tenisera mogao Drejperu na megdan, ali je istakao da će dubl igrati Đoković i Miomir Kecmanović.

Britanski dubl, izvjesno je da će činiti Ben Skapski i Džo Salisburi.

Velika Britanija je jednom bila uspješnija od Srbije, 2016. godine u četvrtfinalnom okršaju odigranom na Tašmajdanu. Kajl Edmund je predvodio svoj tim do pobjede od 3:2 čime su Britanci izborili plasman u polufinale Svjetske grupe.

Srbija je već jednom osvojila Dejvis kup, 2010. godine u Beogradu, pobjedom nad Francuskom u finalu 3:2, a 2021. godine igrala je polufinale protiv Hrvatske.

Britanija je do četvrtfinala stigla pobjedama nad Francuskom, Švajcarskom, Australijom i Kolumbijom.

Srbija je Završni turnir Dejvis kupa izborila trijumfima nad Češkom, Španijom, Južnom Korejom i Norveškom.

Pobjednik u duelu Srbija – Velika Britanija u polufinalu će igrati protiv bolje reprezentacije između Italije i Holandije. Polufinale će biti odigrano 25. novembra.

Oznake: Dejvis kup, Srbija