Borba velikog šampiona: Doktor objasnio u kakvom je stanju Mihael Šumaher

19.09.2020. | 12:00

Do sada nije bilo poznato mnogo toga kako je Mihael Šumaher, a onda je doktor koji liječi legendarnog šampiona Formule 1 prvi put javno progovorio o stanju istinskog asa sporta.

Podsjetimo, Mihael Šumaher je teško ij 29. decembra 2013. nakon pada na skijanju na francuskim Alpima. Tada je pao u komu, usljed ozbiljnih povreda glave, a onda je hitno prebačen u bolnicu, potom u porodičnu vilu j se, daleko od očiju javnosti, skoro sedam i po godina liječi a da niko, zapravo, ne zna u kom je stanju. Do sada.

Naime, kako prenosi Korijere delo sport, u dokumentarnom filmu francuskog TMC, neurolog Erih Riderer otkrio je da je slavni “Šumi” – bolje nego što je bio. Ne previše, ali malo bolje.

“Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lijep ritam. Vjerovatno može i da sjedne, čak možda i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga”, rekao je doktor.

Iako su ove riječi prilično ohrabrujuće, njegova sljedeća rečenica je, nažalost, bila daleko pesimističnija:

“Mislim da je ovo najviše što će on moći”.

Njemački profesor neurologije smatra da Šumaher nije u stanju koje može da dovede do oporavka:

“Povrede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u pređašnje stanje. On je u vegetativnom stanju, što znači da jeste budan, ali ne odgovara”, rekao je Erih Riderer, a prenosi Korijere delo sport.