Borac zabio dva gola za 10 minuta i pobijedio Široki

17.09.2021. | 22:37

Banjalučki Borac je u 9. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Široki Brijeg sa 2:1.

Domaći tim ofanzivno kreće u utakmicu već nakon deset minuta igre bilo je 2:0 za domaći tim.

Borac je poveo u sedmoj minuti. Zakarić ubacuje dobro iz prekida, a Moraitis je najviši u skoku i sa pet metara pogađa mrežu gostiju za 1:0.

Samo četiri minute kasnije bilo je 2:0. Zakarić je ponovo asistent, a strijelac je Stojan Vranješ.

Nakon dva primljena gola i Široki se otvorio. Mujan u 22. minuti dobro šutira, ali Pavlović brani njegov udarac.

Dosta otvoreno se igralo sa obje strane u ovom meču, a u 35. minuti Vranješ je imao veliku šansu, no Miškić spašava svoj tim.

Široki se pet minuta prije odlaska na odmor vraća u igru. Nakon greške defanzivnog reda Medić kreće prema Pavloviću, golman Borca brani njegov udarac, ali lopta dolazi do Lukića koji postiže gol za 2:1.

Do kraja prvog dijela domaći tim je stvorio još jednu dobru šansu, ali udarac Jovanovića je izblokiran i na odmor se odlazi vodstvom Borca od 2:1.

Zbog nestanka struje drugo poluvrijeme je kasnilo više od pola sata. Problem je sređen, a u prvim sekundama nastavka Miškić brani pokušaj Vranješa.

Široki je bio nešto konkretniji na terenu dobrim dijelom drugog poluvremena, ali nisu uspjeli da stvore neku opasnu situaciju pred protivničkim golom.

Borac je sa druge strane imao konkretnije šanse. Uspjeli su nekoliko puta ozbiljno ugroziti gol Širokog, ali je izostala završnica, piše “SportSport.ba”.

Ostalo je na kraju 2:1 za Borac koji je stigao do druge pobjede u sezoni i preskočio je Široki na tabeli Premijer lige.