Borac u seriji teških mečeva: Nakon ispadanja iz Evrope Banjalučani žele pobjedu protiv Tuzle

20.09.2020. | 11:33

Fudbaleri banjalučkog Borca, sutra na Gradskom stadionu u Banjaluci dočekuju ekipu Tuzla Siti u meču 8. kola Premijer lige BiH koji počinje od 17.55 časova.

Iza Banjalučana su dva vezana poraza, od Sarajeva u gostima i u evropskom meču protiv Rio Avea. Trener Vlado Jagodić kaže da se ekipa mora skoncentrisati na sutrašnji meč.

“Poslije utakmice protiv Rio Avea dolazi meč koji nas vraća u našu realnost. Poslije eliminacije iz Evrope, mi smo već na jutarnjem treningu čestitali jedni drugima, odličili da moramo dići glavu i okrenuti se onom što slijedi. Imali smo tri dana odmora, taktičke pripreme i analize protivnika. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu koju igramo na domaćem terenu. Moramo biti budni, oprezni, pslihiloški spremni da bi odigrali utakmicu na nivou. Svaka je utakmica teška onoliko koliko je mi napravimo teškom. Mi smo u derbiju izgubili, eliminasini od Ria Avea u posljednjoj minuti, u oba meča smo dobro igrali, mislim da je red da dobru igru krinišemo rezultatom”, rekao je trener Borca Vlado Jagodić koji se fokusirao i na tim Tuzla Sitija.

Dodao je da Tuzla ima dobar tim.

“Odigrala je dobre utakmice, oprezni smo ali puni samopouzdanja jer se mi pobjedom, koja nam je osnovni cilj, vraćamo se u sam vrh. Realno je reći da smo mi derbije ostavili iza sebe i moramo biti koncentrisani da svoj bodovni saldo uvećavamo u svakoj narednoj utakmici. Ja mislim da je medicinski dio odradio dobar posao. Imamo problem sa Borovčaninom koji je imao upalu grla, svi ostali su tu. Nemamo Brtana zbog žutih kartona i nemamo Milojevića zbog isključenja na Koševu. To su dva igrača koji su većinu mečeva odigrali tako da ćemo na tim pozicijama imati određene promjene. Možda budemo imali još neke promjene ali u svakom slučaju mislim da možemo biti efikasniji. Tuzla siti je dobar tim oni su postizali i pet i jedan gol u gostima. Neću nikog izdvajati, oni su specifični profesionalci. To je privatni klub spreman na sve, bod su ispred nas, ozbiljan protivnik. Dva puta su tamo poraženi, ovdje je bilo tijesno. Ja imam povjerenje u momke, mene raduje što ekipa raste i u taktičkom smislu i što ekipa stvara prilike. Protiv Rio Avea je bilo specifičlno jer su to veliki zahtevi, a ostaje veliko isksutvo. Međutim, u domaćoj ligu mi moramo biti dominantni, nastavoiti trend da ne dovodimo nijednu situaciju u pitanje i bez potcjenjivanja jer sam položaj govori ko su oni i koliko su kvalitetni”, rekao je Jagodić.

Fudbaler Borca Aleksandar Vojinović takođe je optimista pred sutrašnji duel.

“Sigurno nas očekuje zahtjevna utakmica protiv jako dobre i kvalitetene ekipe. Mi igramo na našem terenu, mi se pitamo, ako budemo pravi ako budemo disciplinovani mislim da tri boda neće izostati. Atmosfera u ekipi je jako dobra bez obzira na dva poraza. Pokazali smo dobru igru i karakter, daćemo sve od sebe i nadamo se povratku na prvu ili drugu poziciju gdje nam je trenutno i mjesto”, jasan je Vojinović.

Pojačanja

Trener Borca Vlado Jagodić kaže da je moguće da Borac u skorije vrijeme angažuje jedno ili dva pojačanja.

“Mi prelazni rok još nismo zatvorili. I dalje nedostaju dva igrača, to što sam ja uporan da probudim dva napadača je nešto drugo ali je krajnje vrijeme da i oni prorade. Mislim da je vrijeme da daju više. Postoje mnogi faktori koji utiču na to, nekom treba šest mjeseci za adaptaciju nakom manje. Radimo zaista na tome, sa predsjednicima sam imao sastanak. Ne treba nam kvantitet, treba nam kvalitet i u tom pravcu razmišljamo”, rekao je Jagodić, prenosi Srpskainfo.