Borac u problemu pred derbi sa Zrinjskim: Maksimović ne može računati na pet igrača

10.05.2021. | 15:15

Nema mnogo odmora za fudbalere Borca. Nakon subotnjeg trijumfa nad Krupom Banjalučani već sutra igraju derbi meč 30. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Zrinjskog. Crveno-plavi žele još jednu pobjedu kojom bi i definitivno potvrdili učešće u Evropi naredne sezone.

S druge strane, ekipi iz Mostara je ovo jedan od posljednjih vozova za Ligu konferencija, tako da i oni imaju slične ambicije. Biće to treći okršaj ovih ekipa ove sezone. Oba tima slavila su po jednom, na svom terenu. U Banjaluci je bilo 1:0 za Borac, a u Mostaru 2:1 za Zrinjski.

“Zrinjski je sebe doveo u tešku situaciju, pod znakom pitanja im je plasman u Evropu. Timu koji ima Bilbiju, Todorovića, Jakovljevića, Enina i da ih ne nabrajam dalje se ne prijeti. Međutim i mi imamo isto tako kvalitetnu ekipu ili čak bolju. Ja volim ovakve utakmice, za njih ne treba da posebno da motivišeš igrače. Gosti će doći ovdje da traže prijeko potrebne bodove, ali se i mi dosta toga pitamo”, rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Šef stručnog štaba Borca, pored već duže vrijeme odsutnih Jovanovića i Lukića, sutra neće moći računati ni na Aleksandra Subića, zbog kartona, te na povrijeđene Bojana Pavlovića i Almedina Ziljkića, koji će pauzirati 10-ak dana zbog rupture mišića.

“Nema sumnje da Zrinjski posjeduje veliki kvalitet, najveća opasnost nam prijeti svakako od Bilbije, moramo biti oprezni u prekidima, gdje se ističe Jakovljević, a imaju veliki kvalitet i po bokovima. Imamo i mi naš cilj, sa tri boda bi ovjerili plasman u Evropu što nam je cilj i bez obzira na to ko će igrati dat ćemo sve od sebe da dođemo do trijumfa kojim bi ostvarili prvi plan”, poručio je sve bolji čuvar mreže Banjalučana Nikola Lakić.

Utakmica Zrinjski – Borac igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjauci od 20 časova.