Borac u Novom Gradu dočekuje Leotar u srpskom derbiju: Lalatović poziva na oprez

26.08.2022. | 09:08

Premijerni susret sedmog kola Premijer ligi BiH biće odigran od 17 časova na stadionu “Mlakve” u Novog Gradu, gdje će u srpskom derbiju apsolutni favorit Borac ugostiti Leotar.

Tim Nenada Lalatovića u slučaju trijumfa biće u prilici da po drugi put ove sezone poveže dvije pobjede u nizu, nakon uspjeha u prošlom kolu u Novom Gradu protiv Željezničara. “Crveno-plavi” imaju imperativ da dođu do slavlja ukoliko žele da nastave borbu za vrh tabele na kojem se trenutno nalazi Široki Brijeg sa bodom više od Borca, Tuzla sitija i Sarajeva. Trener tima iz Platonove ulice Nenad Lalatović svjestan je da neće biti lako.

– Za ovakve mečeve volim da kažem da su najteži, jer su na papiru unapred dobijeni. Svi očekuju pobedu Borca, a ukoliko Leotar ostane neporažen to će na neki način biti čudo. Na takvim utakmicama je najteže motivisati ekipu i iz nje izvući maksimum. Čeka nas svakako tvrd, težak meč, jer dobro stoje u defanzivi. Igraju 3-5-2 formaciju, brane se sa osam igrača i ako nemate dan i ne otvorite susret na vreme, kasnije će biti sve teže. Mrzim takve utakmice i najviše ih se plašim. Ne smemo promašivati veliki broj šansi, moramo biti borbeni kao i oni. Daćemo sve od sebe da zabeležimo pobedu – rekao je Lalatović.

Šef stručnog štaba Borca protiv Leotara neće moći računati samo na povrijeđenog Dejana Melega. Centarfor Momčilo Mrkaić biće jedna od glavnih opcija za probijanje bunkera Trebinjaca.

– Očekuje nas duel u kojem imamo imperativ pobjede iako ja lično ne volim igrati pod nekim imperativom. Moramo pokazati veliku želju i prije svega osvojiti bodove. Igraćemo ofanzivno, napadaćemo od prvog minuta da ostvarimo cilj – istakao je Mrkaić.

Leotar poslije ubjedljivog poraz od Tuzla sitija (1:4) sa dosta problema očekuje ovaj susret.

– Marko Čubrilo ima tri žuta kartona, igrač zaštićenog godišta Amar Đuderija je van trenažnog procesa, nije trenirao ni Miloš Aćimović, dok David Čavić ne može igrati zato što je pozajmljeni fudbaler Borca. Sve u svemu teška situacija, ali nema predaje. Svjesni smo da Borac ima ekipu za najviše domete, ali pokušaćemo sve da im pariramo – rekao je šef stručnog štaba Leotara Marko Vidojević.

Ostali parovi: Željezničar – Sarajevo (20 časova), sutra: Igman – Sloga (D) (17), Sloboda – Posušje (17.30), Široki – Velež (19). Zrinjski – Tuzla siti odgođeno.

Oznake: Borac, Leotar