Borac u nedjelju gostuje kod ‘davljenika’ Slobode: Ovakve utakmice uvijek su najteže

14.05.2022. | 09:51

Fudbaleri Borca nisu iskoristili prvu meč loptu za treći uzastopni plasman na međunarodnu scenu, a novu priliku imaće već u nedjelju od 15 časova kada će na “Tušnju” biti gosti Slobode koja se grčevito bori za opstanak.

Računica je jasna “crveno-plavi” u slučaju pobjede igraće i naredne sezone u Evropi, odnosno u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a Tuzlake bi poraz u ovom susretu doveo u veoma tešku situaciju.

– Sada nas čeka još teža utakmica od one prošle u kojoj protiv Širokog Brijega nismo bili pravi i zamalo smo ostali i bez boda. Ovakve mečeve, kao što je ovaj na “Tušnju”, isključivo odlučuje karakter, borbenost, agresivnost, volja i želja. Ukoliko to ne budemo imali nemamo šta tražiti. Zato sam igračima govorio i pripremao ih i prije utakmice sa Širokim Brijegom. Rekao sam im da nema laganih utakmica, a ova je na jednom drugom nivou protiv protivnika koji je specifičan. Moramo biti na najvišem nivou da odigramo možda i najbolju i najkvalitetniju utakmicu do sada i jedino na taj način možemo osvojiti bodove u Tuzli – naglasio je šef stručnog štaba Borca Tomislav Ivković, navodi “Glas Srpske”.

Strateg Banjalučana govorio je i o kadrovskim problemima.

– Još se “zbrajamo”, pojedinci još osjećaju neke bolove nakon udaraca koje su zadobili u prošlom duelu. Imali smo trening oporavka, a sigurno je da nećemo moći računati na Obrena Cvijanovića. On je povrijeđen još na utakmici sa Rudarom iz Prijedora. Takođe, nećemo računati ni na juniore, jer želimo da pokušamo osvojiti juniorsko prvenstvo. Možda će neki izostati jer nisam bio zadovoljan sa ovom posljednjom utakmicom i njihovim igranjem – dodao je Ivković.

Fudbaler Borca David Čavić vjeruje u dobar rezultat u Tuzli.

– Sloboda je uvijek bila nezgodna, pogotovo sada kada im treba svaki bod. Mi idemo na pobjedu i da tako matematički osiguramo naš početni cilj – Evropu. Mislim da trebamo prije svega psihički, a onda i fizički, da izdržimo ove utakmice do kraja i da završimo sezonu na najbolji mogući način – istakao je Čavić.

U ostalim susretima 31. kola sastaju se: subota: Leotar – Rudar Prijedor (subota, 15 časova), Široki Brijeg – Sarajevo (17), Velež – Tuzla siti (17), nedjelja: Posušje – Zrinjski (17), ponedjeljak: Željezničar – Radnik (19.21 časova).