Borac u nedjelju dočekuje Velež i želi sedmu recku u nizu

30.09.2023. | 08:33

Fudbalska Premijer liga BiH nastavlja se utakmicama devetog kola, a u centru pažnje biće duel na Gradskom stadionu između Borca i Veleža.

Biće to duel ekipa koje su trenutno u najboljoj formi, crveno-plavi su u nizu od šest uzastopnih pobjeda, dok “rođeni“ imaju tri trijumfa u nizu.

Borac je u strašnoj formi. Puleni Vinka Marinovića su u rekordnom nizu od šest pobjeda, bilježe najbolji start u istoriji i trenutni su lideri premijeligaške karavane, nakon što su u srijedu na “Pecari“ u zaostaloj utakmici savladali Široki Brijeg (2:0). Iz banjalučkog tabora najavljuju da nemaju namjeru da ispuštaju prvo mjesto do kraja šampionata, a priliku da produže niz imaće već u nedjelju kada na domaćem terenu dočekuju takođe zahuktali Velež, koji od dolaska novog trenera Deana Klafurića ne zna za kiks.

Velikan iz Platonove za subotu od 12 sati zakazao je zanimljivo druženje prvotimaca za banjalučkim mališanima. U parku Mladen Stojanović od 12 sati fudbaleri Srđan Grahovac, Milan Makarić, Sebastijan Herera i Ruslan Barski družiće se najmlađim simpatizerima crveno-plavih, pišu “Nezavisne novine”.

Uoči ovog kola Tuzla Siti je ostala bez trenera. Naime, nakon lošeg otvaranja sezone tuzlanski tim odlučio je da prekine saradnju Milenkom Bošnjakoviem s kojim je dogovoren sporazumni raskid ugovora.

Od ostalih duela izdvaja se onaj u Konjicu između Igmana i Zrinjskog, koji se sa dvije vezane pobjede polako vraća u sami vrh. Sa eventualnom trećom pobjedom u nizu definitvno bi se vratili u igru za šampionsku titulu. Nakon poraza od Širokog, Sarajevo će povratak na pobjednički kolosijek tražiti protiv fenjeraša Zvijezde 09. Važne duele igraju Posušje i Tuzla Siti, te Sloga i sve bolji GOŠK, dok će posrnuli Željezničar u ponedjeljak dočekati drugoplasirani Široki Brijeg.

Parovi 9. kola

subota:

  • Posušje – Tuzla Siti (18:30),
  • Sarajevo – Zvijezda 09 (20:45),

nedjelja:

  • Sloga – GOŠK (15),
  • Igman – Zrinjski (15),
  • Borac – Velež (20:45),

ponedjeljak:

  • Željezničar – Široki Brijeg (18).