Borac u nedjelju dočekuje Radnik

30.10.2019. | 09:58

Gradski stadion u Banjaluci će u nedjelju 03. novembra (16 časova) biti uporište fudbalske bitke između domaćeg Borca i Radnika, dva tima koja su trenutno u najboljoj formi u BHT Premijer ligi BiH i koji bi do kraja sezone trebalo da se bore za plasman na međunarodnu scenu.

Posljednjih pet kola bh. elite apsolutno su u znaku ova dva kluba, koji polako, ali sigurno krče put ka vrhu tabele Premijer lige. Ako gledamo formu u tom periodu, Radnik je za nijansu bolji tim, jer je osvojio 13 bodova, dok Banjalučani imaju bod manje. I na tabeli je Radnik bolji za bod, što znači da domaći tim eventualnom petom pobjedu u nizu može da dođe do trećeg mjesta na tabeli. Kako stvari stoje, ova dva tima bi mogla da se bore i za titulu prvaka BiH, ali tek je 14 kola iza nas i još mnogo bodova je u igri pa je rano govoriti o tome.

Ono što je zajedničko za oba kluba je lošiji početak sezone. Radnik je u prvih pet kola imao čak četiri poraza, među kojima je i onaj od Borca u Bijeljini. Sve se promijenilo 24. avgusta, kada su pobijedili Mladost Doboj Kakanj. Računajući taj meč, ostvarili su skor od sedam pobjeda, jednog remija i jednog poraza, što ih je i dovelo do trećeg mjesta. Borac, sa druge strane, nije imao tako loš start, ali je igrao po principu toplo-hladno i tamo gdje se očekivalo da osvoje cijeli plijen ili barem bod, oni to nisu uspijevali da ostvare. Tu se prije svega misli na remi sa Mladosti DK, kada su svi očekivali da tri boda ostanu u Banjaluci. Posljednja četiri meča donijela su apsolutnu rapsodiju čete trenera Branislava Krunića i, osim 12 bodova, mogu da se pohvale i gol-razlikom 10:1.

Oba tima sa tri boda imaju priliku da izvrše dodatni pritisak na vodeći tandem Sarajevo – Željezničar, koji su sada u promjenljivoj formi. Očekuje nas spektakl u Banjaluci.

 

Izvor.(Nezavisne novine)