Borac u kvalitetnoj utakmici i sa dva gola u nastavku srušio goste iz Tuzle

21.09.2020. | 20:05

Fudbaleri Borca pobijedili su ekipu Tuzla Sitija 2:0 na Gradskom stadionu u Banjaluci u utakmici 8. kola M:tel Premijer lige BiH.

Borac je večeras u važnoj utakmici došao do pete pobjede i bodovno se izjednačio sa Željezničarom, ali će zbog bolje gol-razlike zasjesti na drugo mjesto, s pet bodova zaostatka u odnosu na Sarajevo.

Utakmica je mogla savršeno početi za goste iz Tuzle, pošto je u drugoj minuti dosuđen penal nakon što je Dujaković srušio Crnkića, ali je Pavlović sjajnom intervencijom odbranio udarac Ubiparipa.

Ubrzo nakon toga velika šansa na drugoj strani, kada Ziljkić pogađa okvir gola gostujućeg gola. Već u devetoj minuti nova šansa, nakon greške Nukića, ali je Ziljkić bio slab u situaciji jedan na jedan.

Onda je u šansi bio i Vranješ na ubačaj Ziljkića, ali je u 17. minuti ukrotio njegov pokušaj Muminović, da bi na drugoj strani Rustemović neprecizno šutirao. Do kraja prvog dijela još bilježimo pokušaj Rugaševića, odbranio je Pavlović, a onda velika šansa za Borac, ali Zakarić se nije snašao pred golom Tuzlaka, piše “sportsport.ba“.

I u nastavku su se redale šanse sa obje strane, da bi Borac u 73. minuti konačno poveo. Lopta se odbila nakon udarca Danilovića sa distance i promjenila smjer, Muminović je uhvaćen na krivoj nozi i to je 1:0.

U 77. minuti je sve bilo riješeno. Nakon prelijepe akcije Banjalučana, Ziljkić je pogodio na asistenciju Vranješa. Do kraja meča Danilović je imao šansu da dokrajči goste, zatim i Ziljkić, ali ostaje 2:0.

Borac narednog kola gostuje Olimpiku na Otoci, dok Tuzlu na Tušnju čeka gradski derbi.