Borac u derbiju kola gostuje Zrinjskom: Banjalučani žele da sruše neugodnu tradiciju

18.11.2022. | 14:23

Fudbaleri Borca će u posljednjem jesenjem kolu Premijer lige gostovati Zrinjskom u Mostaru u nedelju od 15 časova.

Šef stručnog štaba Vinko Marinović je svjestan snage protivnika, ali tvrdi da i njegov tim ima svoje adute u derbiju kola.

“Nama je ovo treća gostujuća utakmica u nizu. Slijedi derbi protiv veoma jakog Zrinjskog koji je na prvom mjestu, a to govori o njihovom kvalitetu. S druge strane i mi imamo zamah, nalazimo se u dobroj formi. Ukoliko odigramo kao protiv Željezničara u Sarajevu možemo da očekujemo povoljan ishod. Čekaće nas teški uslovi, najavljena je kiša, teren će sigurno da bude težak, ali šta je tu je. Zadnja je utakmica i treba da damo maksimum. Vraćaju nam se igrači koji zbog suspenzija nisu igrali protekli meč, tako da imamo određenu širinu”, rekao je Marinović.

Banjalučani imaju zaista neugodnu tradiciju koja kaže da u dosadašnjih 16 utakmica pod Bijelim brijegom nisu ostvarili nijednu pobjedu, a samo dva puta su ostali neporaženi.

“Tradicija je takva kakva je, je ali na nju ne treba da obraćamo pažnju već da u ovom meču pokušamo ostvariti najviše što možemo. Znamo kako Zrinjski igra i u skladu s tim se pripremamo. Takođe ćemo pokušati da nametnemo svoju igru”, dodao je Marinović.

Prošle sezone Banjalučani su doživjeli dva teška poraza od Zrinjskog (1:5 kući i 1:4 u Mostaru), a nakon toga su uspjeli da remiziraju i pobijede.