Borac sutra gostuje Širokom! Miljanović: Nadam se da ćemo da diktiramo igru, ostvarimo posjed

24.02.2022. | 13:37

Prvu utakmicu u drugom dijelu sezone u Premijer ligi BiH odigraće sutra fudbaleri Širokog Brijega i Borca, a u taboru aktuelnog šampiona nadaju se uspješnom startu drugog dijela šampionata.

Nakon jesenjeg dijela, pogleda na tabelu kaže da “crveno-plavi” trenutno drže treću poziciju na tabeli, sa tri boda više od predstojećeg protivnika. Tim Nemanje Miljanovića je u seriji od tri uzastopne pobjede protiv Širokog, a šef struke Borca pred proljećnju premijeru kaže da su najvažniji bodovi.

“Za nas je bitno da startujemo ovaj dio sezone kako treba. Smatram da je to egal utakmica i bitno je da se snađemo na početku i ostvarimo pozitivan rezultat. Široki je jedna od rijetkih ekipa koja uvijek pokušava da igra fudbal, na nama je da im mi to ne dozvolimo. Mi treba da nametnemo svoj ritam, nadam se da ćemo da diktiramo igru, pokušaćemo da ostvarimo posjed”, rekao je Miljanović.

Novi kapiten Borca Jovo Lukić svjestan je da njega i saigrače očekuje težak posao, ali je uvjeren da mogu do tri boda na neugodnom gostovanju.

“Očekuje nas veoma teška utakmica, na mnogo nezgodnom terenu, teško gostovanje oprotiv vrlo kvalitetnog protivnika. I nama i njema je ovo prva utakmica u ovom dijelu sezone. Bilo bi dobro da osvojimo tri boda za to treće mjesto i ostanemo u trci za Evropu”, izjavio je Lukić.

Toni Jović, koji se u minulom prelaznom roku vratio na Gradski stadion, jedan je od onih igrača koji najbolje poznaje ekipu Širokog Brijega, pošto je ranije igrao za ovaj tim.

“Široki je uvijek nezgodna ekipa, kakvo god da je stanje pokušavaju da igraju fudbal i ne odstupaju od toga. Pecara je tradicionalno nezgodno gostovanje, ali mislim da smo mi na jako dobrom putu. Ovo što sam vidio u Antaliji i do sada mi daje za pravo da se nadamo osvajanju sva tri boda i da možemo do kraja biti u trci za Evropu”, poručio je Jović.

Borac na ovoj utakmici neće moći da računa na Davida Čavića. Meč na “Pecari” na programu je sutra od 16 časova.