Borac sutra dočekuje Leotar: Banjalučani žele pobjedu kako bi bar na kratko preuzeli vrh tabele

25.08.2022. | 14:22

U nastavku premijerligaške trke fudbaleri Borac ugostiće trebinjski Leotar sutra od 17 časova na stadionu “Mlakve” u Novom Gradu.

Nenad Lalatović, šef stručnog štaba, najavljuje juriš na nova tri boda, ali je svjestan svih rizika koje sa sobom nosi ova utakmice.

“Svi očekuju da Borac mora da pobijedi u ovoj utakmici i ako Leotar izgubi, to će biti kao nešto normalno, a ako napravi podvig, to će biti kao neko čudo. Obično je teško u takvim utakmicama motivisati tim i izvući iz svog tima maksimum, ali znamo šta nas čeka. Očekujemo tvrdu i tešku utakmicu, zato što Leotar veoma dobro igra u defanzivnom bloku”, rekao je Lalatović.

Srpski stručnjak se nada da će njegovi igrači agresivno ući u meč.

“Bilo bi dobro kad bismo utakmicu kako treba otvorili na vrijeme, ali biće teško jer je najteže igrati protiv ekipe koja se dobro i organizovano brani i koja igra na polukontru i kontru, a vi ulazite u utakmicu u kojoj morate da pobijedite”, kaže Lalatović.

Ipak, Lalatović jasno poručuje da ga interesuje samo pobjeda.

“Daćemo sve od sebe da zabilježimo pobjedu i makar na par sati da budemo prvi. I nekoliko sati biti prvi na tabeli je lijepo, igramo prije svih ostalih. Nama je cilj da budemo u vrhu tabele, mislim da mi kao klub i da moja ekipa i naši navijači apsolutno to zaslužujemo.”, dodao je trener Borca.

Stručni štab i dalje ne može da računa na Dejana Melega, ali se u ekipu vratio Momčilo Mrkaić.

“Očekujem da imamo veliku želju da osvojimo veoma važna tri boda. Računam da ćemo igrati ofanzivno, da ćemo napadati od prvog minuta, da ostvarimo cilj, a to je pobjeda.”, rekao je Mrkaić.