Borac siguran protiv GOŠK-a: U Banjaluci se uveliko hladi šampanjac

04.05.2024. | 23:00

Fudbaleri Borca savladali su ekipu GOŠK-a u meču 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine rezultatom 3:1, pa su tako došli korak bliže osvajanju nove titule.

Borac je kao veliki favorit dočekao goste iz Gabele, a Banjalučanima su stvari značajno olakšane kada je u trećoj minuti Račić dobio direktan crveni karton zbog rušenja Kulašina u situaciji kada je bio zadnji igrač.

Odmah nakon toga, kreće ofanziva Borca i siloviti napadi. Prvi je Vuković pokušao, no preko gola, potom Blagaić šutira također preko gola. U 24. minuti je Vasilj dobro intervenisao nakon udarac Lukića sa nekoliko metara.

Hasukić je zatim šutirao sa 25 metara, ali brani Milošević na drugoj strani. Borac brzo uzvraća preko Jurilja, no ovaj šutira daleko od gola GOŠK-a. Izblokiran je Lukić u 39. minuti, pa ke Kulašin iskosa sa 15 metara gađao, ali preko gola, a onda su u finišu prvog dijela domaći poveli.

Jurilj je centrirao, Lukić spustio loptu Blagaiću koji snažnim udarcem para mrežu gostujućeg gola. Na startu drugog dijela Vuković šutira iz slobodnjaka, a lopta ide pored gola.

U 53. minuti Jovo Lukić na asistenciju Vukovića donosi Borcu sigurnijih 2:0, a ubrzo je Blagaić mogao riješiti pitanje pobjednika, no Vasilj mu je odbranio udarac.

Pravo niotkuda GOŠK je u 57. došao do gola. Marasović je uposlio Čoku, a ovaj sa nekoliko metara pogađa za 2:1 Hasukić je mogao donijeti GOŠK-u potpuni povratak, ali je Milošević odbranio njegov udarac.

Igrala se 72. minuta kada je GOŠK zaprijetio, no njihov kontranapad i stopostotnu priliku je prekinuo pomoćni sudija koji je signalizirao nepostojeću nedozvoljenu poziciju. Odluka koja će biti predmet analiza, iako za to nema potrebe jer je jasno da je sudija pogriješio. Zabrinuti domaći navijači odahnuli su u 76. minuti. Hrelja je sa 16 metara zabio gol za 3:1 i osigurao novu pobjedu timu Borca, pšiše “SportSport.ba”.

GOŠK se nije predavao, ali bilo je jasno da sa igračem manje i sa dva gola zaostatka, u posljednjih 10-15 minuta neće moći da izbjegnu poraz.

Tri kola prije kraja, Borac ima pet bodova prednosti i na korak je od osvajanja titule. U narednom kolu gostuje davljeniku Tuzla Cityju, dok će GOŠK ugostiti Zrinjski, trenutno drugoplasiranu ekipu lige.