Borac saznao protivnika u 3. kolu EHF Evropskog kupa

25.11.2020. | 20:15

Rukometaši Borca takmičenje na evropskoj sceni počinju sa Kosova. Za prolaz u osminufinala EHF Evropskog kupa očekuje ih dvomeč sa ekipom Besa Famgas.

O protivniku nemaju previše informacija. Ono što znaju je kažu, da je Besa ozbiljna ekipa koja godinama unazad dosta ulaže u rukomet. U drugom kolu izbacili su Bosnu iz Visokog, a za šampiona Kosova nastupa i kapiten BH reprezentacije Nikola Prce.

– Ono što još znamo je da imaju nekoliko grčkih i španskih internacionalaca. Trener im je selektor Kosova, takođe Španac. Radi se o ekipi koja mnogo ulaže u posljednje vrijeme i nadam se da će sve proći kako treba. Nadam se da ćemo odigrati dvije kvalitetne utakmice i što da ne proći dalje, kaže trener Borca Mirko Mikić.

Prvi meč igra se 12. decembra u Peći, dok je revanš sedam dana kasnije u Banjaluci. Nažalost publika neće imati priliku da uživa u još jednoj evropskoj predstavi banjalučkih rukometaša, ali u klubu vjeruju da podrška tih dana neće izostati. Direktor Borca Vladimir Branković prisjetio se i prvog zvaničnog meča nekog kluba sa Kosova, čiji je i sam bio akter. Od te davne 2006. godine mnogo toga se kaže promijenilo, a na ekipi je da pokaže da ima kvalitet za prolaz dalje.

– Prva zvanična utakmica Kosova je bila RK Borac protiv RK Borac iz Uroševca, tačnije Kastrioti iz Ferizaija. Trener i ja smo bili učesnici te utakmice i mi smo tada dosta bili ispred njih. Mislim da se ta razlika u kvalitetu smanjila pošto oni ulažu u sport. Vidjećemo na terenu gdje smo i šta smo. Tradicija je, ponavljam, na našoj strani, ali tu tradiciju treba dokazati na terenu, izjavio je direktor kluba Vladimir Branković, prenosi ATV portal.

Branković kaže da vjeruje u stručni štab, koji će maksimalno pripremiti ekipu za te izazove. Trenutno im je prioritet domaće prvenstvo, gdje zbog velikog broja odloženih utakmica igraju u ritmu srijeda-subota. Dodaje i da ovaj put, nastup na međunarodnom takmičenju dočekuju bez finansijskog pritiska, te da je Upravni odbor, uz pomoć nadležnih institucija obezbijedio sve uslove za normalno funskcionisanje kluba.