Borac remizirao protiv Širokog Brijega

21.09.2019. | 21:23

Borac je remizirao protiv Širokog Brijega 1:1 u utakmici gdje je preko 40 minuta imao fudbalera više. Banjalučani su promašili nekoliko izglednih prilika u ovom meču, mada su i gosti posebno u drugom dijelu imali svoje šanse da dođu i do tri boda.

Nepisano fudbalsko pravilo da, ako ne iskoristiš šanse slijedi kazna, potvrdilo se i u prvom dijelu meča Borac –Široki.

Naime, iako su Banjalučani imali terensku inicijativu i nekoliko sjajnih šansi, na odmor su gosti otišli sa golom prednosti.

Prvo je već u trećoj minuti pokušao Vladan Danilović. U desetoj minuti Stojan Vranješ je dobio odličnu loptu od Zorana Milutinovića i izašao sam pred Denisa Zlomislića, ali je odlučio da uposli Ivana Crnova koji je bio u ofsajdu, pa je njegov gol poništen.

Devet minuta kasnije nakon ubacivanja lošu reakciju golmana Širokog nisu uspjeli da iskoriste igrači Borca.

U 28.minuti odličan napad Borca, idealnu loptu je u kaznenom prostoru gostiju dobio Vladan Danilović koji nije dobro reagovao i šansa je propala. Nakon njega pokušala su još dva igrača.

Kazna je uslijedila tri minuta kasnije. Ćorić je ubacio loptu u šesnaesterac domaćeg tima koji je tražio nedozvoljenu poziciju Bagarića. Međutim napadač Širokog nije dirao loptu, a sa druge strane je utrčao Toni Jović koji je odigrao povratnu i Bagariću nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

Odmah zatim još jedan dobar pokušaj Tonija Jovića.

U finišu prvog dijela je odbrana Širokog lako ispala ali se Srđan Vujaklija zbunio pred golmanom gostiju pa nije uspio da uputi kvalitetan udarac. Zatim su gosti tražili isključenje Mladena Lučića koji je spriječio kontru i pri tome zakačio Bagarića van kaznenog prostora.

U pedesetoj minuti crveni karton za Stanića. Potpuno bespotrebno se umiješao u naguravanje nekoliko igrača i pred sudijom Grbićem za vrat uhvatio Sinišu Dujaković i zatim ga oborio.

Stojan Vranješ je zatim sjajno šutirao sa preko 25 metara a Zlomislić je odbranio. Nakon kornera, Marko Jovanović je loše zahvatio ubacivanje i promašio odličnu šansu sa svega pet metara. Dino Ćorić je zatim mogao da donese gostima 2:0. Brzu kontru je riješio udarcem koji je zamalo prošao kraj stative.

Marko Jovanović je uspio da ispravi grešku Demira Jakupovića koji je dodavanjem otvorio kontru Širokom. Defanzivac Borca je stigao Jovića i izblokirao njegov pokušaj. Odmah zatim je Vujaklija na drugoj strani sa pet metara promašio veliku šansu.

Borac je do izjednačenja došao u 72.minuti. Dujaković i Jakupović su odigrali “dupli pas”, izbacili Zorana Milutinovića koji je uspio da se oslobodi čuvara i pošalje loptu u mrežu.

 

Izvor:(SrpskaInfo)