Borac prvi finalista Kupa Republike Srpske u rukometu

09.09.2023. | 21:17

Rukometni klub “Borac M:tel” Banjaluka prvi je finalista Kupa Republike Srpske u rukometu, čija se završnica održava u Višegradu.

Višegradski načelnik Mladen Đurević, koji je večeras proglasio otvorenom završnicu Kupa Republike Srpske za rukometaše, poželio je gostima prijatan boravak u Višegradu, igračima fer igru i da pobijedi najbolji.

Dobrodošlicu sportistima poželio je predsjednik Organizacionog odbora turnira Nedeljko Perišić, koji je istakao da je ovo prilika da Višegrad pokaže svoju dobrotu.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević rekao je da je organizacija turnira izvanredna i da je Višegrad pokazao šta znači biti dobar domaćin, te načelniku Đureviću uručio zahvalnicu za izuzetan doprinos u razvoju rukometa.

U umjetničkom dijelu nastupilo je Kulturno-umjetničko društvo “Kralj Petar Ujedinitelj”.

Na turniru je u toku utakmica između ekipe domaćina “Višegrad HED” i trebinjskog “Leotara”, a pobjednik će se sutra u finalu sastati sa ekipom “Borac M:tel” iz Banjaluke, koja je večeras savladala “Slogu” iz Doboja.

Organizator završnice Kupa Republike Srpske je Rukometni savez Srpske, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Milorada Dodika.

Oznake: Borac, Kup RS, Rukomet