Borac protiv Želje cilja polufinale KUP-a BiH

04.03.2020. | 12:28

Fudbaleri Borca večeras igraju utakmicu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Biće ovo prilika za popravni poslije poraza u subotu od Sarajeva, u okviru Premijer lige. “Crveno – plavi” će danas odraditi jednu od dvije utakmice kazne sa zatvorenom sjevernom tribinom koju su zaradili zbog nesportskog ponašanja navijača u duelu sa Sarajevom. Utakmica Borac – Željezničar počinje u 18 časova.

Proljećni dio sezone nije počeo onako kako su u Borcu priželjkivali. Nakon remija u Širokom Brijegu, Borac je u derbiju izgubio od Sarajeva zbog čega je pao na četvrtu poziciju na tabeli. Popravni ispit ekipa Branislava Krunića ima u vidu Željezničara u Kupu BiH. U ovoj fazi igra se jedna utakmica i uspjeh bi Borcu dobrodošao.

– Uradili smo analizu prethodnog susreta, izvukli smo pouke, a čeka nas meč u kojem nema popravnog. Pobjeda nas vodi u polufinale i u neki povoljan žrijeb u kojem možemo da očekujemo lakšeg protivnika, tako da nam ova utakmica mnogo znači – naglasio je Branislav Krunić, trener Borca.

Odbrana Borca biće jača za Marka Јovanovića koji, zbog žutih kartona, nije bio učesnik duela sa Sarajevom. Očekuje se veća minutaža za Ziljkića i bolja partija zadnjeg pojačanja Gorana Zakarića i ostatka crveno plavih.

Duel Borca i Željezničara je u večernjem terminu od 18 časova iako je u subotu došlo do požara na instalacijama jednog od reflektora. Odlučeno je da glavni sudija bude Prijedorčanin Luka Bilbija.

U ostalim susretima 1/4 finala Kupa BiH sastaju se: Rudar Kakanj – GOŠK (Gabela), Zrinjski (Mostar) – Tuzla siti, Široki Brijeg – Olimpic (Sarajevo).

 

Izvor:(RTRS)