Borac prokockao prvu meč loptu: Banjalučani u 11. rundi poraženi od Podgorice

06.03.2023. | 20:06

Košarkaši Borca nisu uspjeli da iskoriste prvu meč loptu u borbi za plej-of ABA 2 lige.

Banjalučani su u 11. rundi poraženi od Podgorice rezultatom 60:73 (10:15, 19:17, 18:21, 13:20), te će morati da se “vade” protiv TFT-a, odnosno Šenčura.

Četa Zorana Kašćelana sada je na omjeru 7-4, ali ako dobije oba preostala duela, sigurno će zaigrati u regionalnom doigravanju.

Početak utakmice nagovještavao je rovovsku bitku pod svodovima širokobriješke “Pecare”. Igralo se tvrdo, odbrane su dominirale pa kombinovanih 25 poena za deset minuta igre i ne čudi

Borac je bolje otvorio drugi kvartal, serijom 6:0 preuzeo vođstvo, te natjerao Nebojšu Bogavca da zatraži minut odmora. Predah je prijao crnogorskom predstavniku s obzirom na to da je do velikog odmora zaigrao bolje i vratio prednost na svoju stranu.


Ta pozitivna serija kao da je bila uvod u ono što je uslijedilo na početku treće četvrtine. Raznovrstan napad i čvrsta odbrana omogućili su nominalnom gostu da kreira seriju 18:8, pobjegne na 13 koraka i nagovijesti epilog.

Nisu se “domaćini” predali. Do ulaska u završni period prišli su na “minus šest”, održavali su priključak do sredine kvartala, ali kao da su u tom nastojanju da se vrate u život potrošili previše energije.

Podgorica se zatim odvojila na “plus 15” i u laganom ritmu ovjerila petu vezanu pobjedu koja ju je ostavila u igri za paslman u plej-of, piše UNA TV.