Borac preuzeo vrh tabele: Crveno-plavi slavili protiv Širokog Brijega

27.09.2023. | 21:18

Večeras je na stadionu Pecara odigran zaostali susret 1. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Borca iz Banjaluke. Klub iz Banjaluke ostvario je pobjedu i preuzeo vrh tabele u Premijer ligi BiH.

Domaći su utakmicu započeli u sastavu: Tomić, Pranjić, Šaravanja, Chinedu, Mikolčić, Kpan, Lukić, Musa, Ćavar, Kuprešak, T.Tomić. Dok su za goste nastupili: Mijatović, Jokić, Čelić, Grahovac, Herrera, Lukić, Kvržić, Čavić, Terzić, Nišić, Hrelja.

Borac sjajno otvara susret, već u 5. minuti gosti stižu do vodstva, nakon centaršuta Lukić sjajno glavom šutira i pogađa malu mrežu za vodstvo Borca. Široki se nije ni oporavio od početnog šoka, a već je stigao i drugi u 9. minuti, nakon loše intervencije jednog fudbalera domaćina do lopte dolazi Hrelja, koji sjajno šutira sa nekih 15 metara i pogađa za 0:2.

Osim pogodaka na otvaranju utakmice, narednih 35 minuta igrala se totalna uspavanka, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:2.

Široki je očekivano ofanzivnije ušao u drugom dijelu, a sjajnu šansu imali su domaći u 59. minuti, nakon kornera veliku su priliku propustili, Mijatović je podletio pod jednu loptu, neko od igrača Širokog je šutirao ali Čavić je sjajno intervenirao i izbio sa gol linije, prenosi UNA.

U nastavku Borac je težio da “umrtvi” igru što mu je i uspjelo, od prilika vrijedi istaći pokušaj Chinedua koji je nakon solo prodora na kraju šutirao sa 16 metara, ali lopta je otišla preko gola. Kao i pokušaj Srđana Grahovca iz slobodnog udarca u 82. minuti.