Borac preko Nevesinjaca do četvrtfinala Kupa BiH

03.02.2024. | 19:50

Rukometaši Borca trijumfovali su u ”Boriku” nad Hercegovinom iz Nevesinja rezultatom 28:24 u utakmici drugog pretkola Kupa BiH i plasirali se u četvrtfinale.

Crveno-plavi su tako ”naplatili dug” iz prošle sezone, s obzirom na to da ih je upravo nevesinjski sastav eliminisao u četvrtfinalnom dvomeču i ostavio bez plasmana na finalni turnir.

Od početka do kraja meča, igrači Irfana Smajlagića su diktirali kako igru, tako i rezultat, pa su najčešće bili u prednosti od pet-šest golova, a najveći plus na svojoj strani, od osam golova, imali su 12 minuta prije kraja.

Po golgeterskom učinku, u Borčevom taboru su se istakli Nedim Hadžić sa šest i Andrej Klimovec Rade Rađenović sa pet golova, dok je Nebojša Grahovac odbranio devet udaraca protivničke ekipe.

Kod Nevesinjaca, Đorđe Babić je postigao dest golova, Amer Šahinović devet, dok je mladi golman Mihajlo Vujadinović sakupio deset intervencija.

U četvrtfinale, gdje su direktan plasman izborili Izviđač, Vogošća, Leotar i Sloboda, kroz drugo pretkolo plasirala se i Gračanica, koja je rezultatom 37:24 savladala Čapljinu.

Posljednja dva učesnika četvrtfinala daće mečevi Krivaja – Sloga Doboj i Maglaj – Konjuh.