Borac pred revanš meč ostao bez trenera: Maksimović nakon sastanka otišao sa dužnosti

28.07.2021. | 12:07

Marko Maksimović više nije trener Fudbalskog kluba Borac. Mladi stručnjak je nakon sastanka sa upravom otišao sa dužnosti.

Borac je ušao u seriju loših rezultata nakon sjajne partije protiv Kluža u revanš meču kvalifikacija za Ligu šampiona. Banjalučani su odigrali neriješeno protiv Željezničara i Leotara u prvenstvu Bosne i Hercegovine, a doživjeli su težak poraz protiv Linfilda (0:4) u prvom meču kvalifikacija za Ligu konferencija.

Maksimović je ekipu preuzeo u zimskoj pauzi od Vlade Jagodića a zatim je uspio da sa timom nadoknadi 13 bodova zaostatka i osvojio je titulu šampiona u BiH. Međutim , očito je da na početku nove sezone stvari nisu išle u željenom pravcu. Mladi trener nije dobio očekivana pojačanja za takmičenje u Evropi, uslijedile su nešto lošije partije pa je došlo do razlaza.

Nemanja Miljanović je trenutno najbliži klupi banjalučkog Borca. Pomenuti stručnjak trenutno vodi juniorsku ekipu Borca koju je preuzeo na startu ove sezone.

Prošle sezone Miljanović je vodio ekipu Mladosti Doboj Kakanj a sa ovom ekipom je uz afirmaciju nekoliko mladih igrača uspio da izbori opstanak.

No ekipa nije dobila licencu za takmičenje, pa se Miljanović preselio u Banjaluku gdje je preuzeo brigu o mlađim kategorijama. On bi trebao da naslijedi Marka Maksimovića na klupi.

Borac sutra na svom terenu (20 časova) igra revanš meč.