Borac potpuno nemoćan protiv Veleža

05.03.2021. | 20:18

Velež je u prvom susretu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Borac sa 2:0.

Velež od prve minute kreće ofanzivno prema golu Borca. Bili su mnogo bolji tim, stvarali su šanse, a prva velika šansa viđena je u 17. minuti kada Zvonić dobro šutira nakon kornera, ali lopta odlazi tik pored gola.

Osam minuta kasnije još jedna dobra šansa za domaće. Slaviša Radović šutira iz slobodnog uarca, a Pavlović brani.

Rođeni su napadali iz minuta u minut, da bi u finišu prvog dijela došli do pogotka. U prvoj minuti nadoknade Radovac kratko proigrava Nemanju Anđušića koji preciznim udarcem sa vrha kaznenog prostora matira Pavlovića za prednost domaćeg tima od 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Velež je uduplao prednost. Obren Cvijanović je ovog puta precizno pogodio za prednost od 2:0.

Nastavio je domaći tim sa napadima i nakon drugog gola. Radović i Anđušić su imali zicere, skinuo ih je Pavlović koji je najzaslužniji što Borac nije potpuno potopljen već nakon sat vremena igre, piše SportSport.ba.

Tim Feđe Dudića je potpuno kontrolisao igru. Apsolutno ništa gostima nisu dopustili u ovom susretu i na kraju su zasluženo stigli do pobjede koja je mogla biti i uvjerljivija da nije na golu bilo Bojana Pavlovića i da su domaći za nijansu bili precizniji.