Borac poražen od Širokog Brijega

22.08.2020. | 20:52

Fudbaleri banjalučkog Borca gostovali su danas u petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine kod Širokog Brijega, gdje su poraženi s rezultatom 3:0.

Vlado Jagodić utakmicu je počeo s kombinovanim sastavom, a u početnih 11 nije bilo Vranješa, Zakarića, Ziljkića, Jovanovića i Lukića. Domaćin je to iskoristio i upisao je siguran trijumf.

Domaćin je prvi zaprijetio preko Marića, ali je fudbaler Širokog Brijega bio neprecizan. Široki je do vođstva došao u 23. minuti susreta. Pervan je centrirao, a Radeljić je bio najviši u skoku i zatresao je mrežu Borca.

U 36. minuti susreta domaćin je dobio jedanaesterac nakon što je odbrana Borca srušila Cipetića u kaznenom prostoru. Toni Jović je šutirao, Pavlović je zaustavio jedanaesterac, ali se lopta odbila do fudbalera Širokog Brijega koji trese mrežu banjalučkog Borca.

Nastavio je Široki da prijeti i u drugom poluvremenu, a do tri gola prednosti domaćin je došao u 51. minuti susreta. Cipetić je ubacio za Jovića koji je uposlio Pervana i matirao Pavlovića.

Borac je prijetio u 66. minuti susreta preko Dujakovića udarcem s distance, ali je Zlomislić siguran. Ostalo je do kraja susreta 3:0 za Široki Brijeg.

 

Izvor:(Klix.ba)