Borac poražen od Sarajeva na Gradskom stadionu sa 2:0

29.02.2020. | 18:59

Fudbaleri Sarajeva su osvojili zlata vrijedne bodove u borbi za titulu šampiona. Ekipa Vinka Marinovića je slavila u Banjaluci na punom Gradskom stadionu sa 2:0 golovima Benjamina Tatara, a derbi je opravdao očekivanja posebno u prvih 45 minuta.

Sjajan ritam je obilježio derbi Premijer lige BiH. Otvoreno sa obje strane, veoma napadački i sa puno šansi posebno u prvom dijelu.

Prvi je zaprijetio domaći tim. Ćosić je iz daljine u trećoj minuti sjajno šutirao, Kovačević intervenisao i malo je nedostajalo da Borac povede.

Na drugoj strani istakao se Mladen Lučić. Tino Sven Sušić je sjajno izveo slobodan udarac, a golman Borca odličnom intervencijom spriječio vođstvo.

Visok ritam nije popuštao, pa je na drugoj strani Goran Zakarić izbacio Mirka Mirića koji je u dobroj šansi loše šutirao.

Sarajevo je zatim imalo stopostotnu šansu. Ahmetović je izašao pred Lučića, koji je zaustavio udarac, a lopta se odbila do Tatara koji je imao prazan gol. Međutim odbrana Borca je dobro intervenisala i spriječila vođstvo.

U 16. minuti je Volkov prošao Mirić je propustio loptu do Kajkuta koji je izblokiran. Pet minuta kasnije Tatar je bio sam ,odlično je šutirao a Lučić se još jednom istakao.

Nastavak je donio nešto mirniji nastavak a Sarajevo je u 42.minuti došlo do prednosti. Probili su gosti po lijevoj strani, Tatar je šutirao a lopta je nezgodno odskočila i napravila problem Lučiću i prema mišljenju sudija prešla gol liniju.

Nastavak je obilježio prekid u 54.minuti zbog reflektora. Zapalila se razvodna kutija i taj reflektor je ostao van funkcije. Nakon 19 minuta pauze meč je nastavljen a donio je odmah i prve varnice. Sudija Bjelica je na kraju pokazao žuti karton Vladanu Daniloviću.

Sarajevo je zaprijetilo u 60.minuti kada je rezervni golman Mladen Kukrika odbranio jak udarac a gosti su tražili penal u nastavku akcije. Puno sreće Borac je imao u 65.minuti. Rahmanović i Ahmetović su izigrali odbranu domaćih, Jukiću je preostalo samo da ubaci loptu u gol i poslao je preko prečke, pa će bez obzira na djelimičan mrak ovo konkurisati za promašaj kola.

Terensku inicijativu gosti su krunisali u 72.minuti. Besim Šerbečić je poslao dugu loptu, odbrana Borca je bila neodlučna nije intervenisala a lopte se dočepao Benjamin Tatar i pogodio za 2:0.

Borac je u 77.minuti imao veliku šansu. Galić je prošao uposlio Kajkuta a Kovačević sjajnom intervencijom spriječio gol. Minut kasnije nova šansa koju je odbranio golman gostiju. Ponovo je pokušao Saša Kajkut.

Borac – Sarajevo 0:2 (0:1)

Strijelac 0:1 Tatar u 42, 0:2 Tatar u 71.

 

Izvor:(SrpskaInfo)