Borac ostao bez trofeja u Hrvatskoj: Golman Banjalučana proglašen najboljim na turniru!

26.08.2023. | 20:47

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel poraženi su u finalu memorijalnog turnira “Vladimir Smiljanić Babura” u Bjelovaru.

Banjalučki rukometaši su najprije u petak uveče u polufinalu savladali Sisak 31:26 (15:13) na krilima raspoloženog kapitena Miloša Nježića, koji je sa 10 golova bio najefikasniji u ekipi Irfana Smajlagića.

Ekipa Moslavine iz Kutine bila je bolja od domaćeg Bjelovara 26:30 (12:15) i izborila finale sa crveno-plavima.

U odličnoj utakmici, hrvatski premijerligaš je slavio golom razlike (28:27) i podigao pehar na turniru koji nosi ime proslavljenog bjelovarskog rukometaša Vladimira Smiljanića – Babure.

Smiljanić je sa bjelovarskim Partizanom 1972. godine postao šampion Evrope, a iste godine je poginuo u saobraćajnoj nesreći u 23-oj godini života.

Inače, golman banjalučke ekipe Slađan Subotić proglašen je za najboljeg čuvara mreže na turniru, prenosi “Mondo”.

Borcu m:tel poslije Bjelovara slijedi učešće na u Visokom, gdje će pored domaće Bosne nastupiti još i Dubrava kao i aktuelni šampion BiH, ekipa Izviđača.

Ovaj turnir se igra od 31. avgusta do 2. septembra, a crveno-plavi će prvog dana igrati protiv Dubrave od 17.15 časova. Drugog dana turnira će igrati protiv Bosne (19.30), dok će u posljednjem meču snage odmjeriti sa Izviđačem (14.30).

Podsjetimo, Banjalučani su prije bjelovarskog turnira odigrali dvije pripremne utakmice protiv Crvene zvezde i obje zatvorenog tipa. Prvi meč je završen bez pobjednika rezultatom 27:27, dok su u drugoj utakmici bili uspješniji Banjalučani (31:28), a ranije prije odlaska na 10-dnevne pripreme na Vlašiću, odigrali su i revijalni susret protiv pančevačkog Dinama, na kojem se povrijedio reprezentativac Bosne i Hercegovine Vlado Draganić, koji će sigurno propustiti Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.