Borac na startu dočekuje Slogu: Pogledajte kompletan raspored Premijer lige BiH

17.06.2022. | 13:49

Danas je u prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sa početkom od 12 časova održano izvlačenje takmičarskih brojeva za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Žrijebom smo saznali raspored premijerligaških utakmica u sezoni 2022/2023, a u prvom kolu se Borac sastaje sa predstavnikom FS RS odnosno dobojskom Slogom ukoliko ne dođe do nekih promjena što se tiče žalbe Krupe na odluku da dobojski tim uđe u viši rang.

Tim Nenada Lalatovića već u drugom kolu, na domaćem terernu, očekuje derbi sa Sarajevom. Nakon toga slijedi nešto lakši raspored kada će Banjalučani igrati redom protiv Posušja, Igmana i Slobode. U šestom kolu novi derbi ovog puta protiv drugog sarajevskog kluba, ekipe Željezničara. I ovaj meč će biti odigran u Banjaluci.

Poslije utakmice sa ekipom Željezničara slijedi gostovanje kod Leotara, a nakon toga novi derbi na Gradskom stadionu. Ovog puta u goste dolazi akutelni šampion Zrinjski.

Nastavak donosi tri teške utakmice, prvo protiv Širokog Brijega, zatim protiv akutelnog osvajača Kupa BiH Veleža, a u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva crveno-plavi gostuju na Tušnju ekipi Tuzle sitija, prenosi Mondo.

Proljetni dio sezone Borac otvara sa predstavnikom FS RS (Sloga ili Krupa), a do kraja sezone raspored je isti kao i u jesenjem dijelu, s tim da su uloge domaćina i gosta zamijenjene. Prvenstvo Bosne i Hercegovine počinje 16. jula.

Kompletan raspored svih utakmica pogledajte ovdje:

Raspored Premijer lige BiH.xlsx