Borac može u polufinale Kupa BiH

12.03.2019. | 14:31

Fudbaleri Borca pokušaće sutra na Gradskom stadionu da izbore plasman u polufinale Kupa BiH.

Prvu utakmicu, prije 13 dana u Širokom Brijegu istoimeni domaćin dobio je rezultatom 2:1. Dakle, crveno – plave među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem BH takmičenju vodi i minimalna pobjeda bez primljenog gola.

Darko Vojvodić i njegovi izabranici su optimisti i vjeruju da mogu u narednu rundu.

-Ova utakmica je jako bitna za nas i dočekujemo je u najboljem raspoloženju i potpuno spremni. Važno je i da smo dobro otvorili polusezonu i pobijedili u prvenstvu. Prvenstvo je prioritet i to uvijek govorimo, ali kada vam se ukaže prilika da protiv ovakve ekipe napravite dobar rezultat morate dati sve od sebe. Ne plašimo se Širokog Brijega i sutra naravno idemo na pobjedu. Široki Brijeg je u krizi, ali bili smo i mi u krizi pa nas ništa niko nije pitao. To što su oni u krizi ne zanima nas, osim u smislu da bih volio da se ta kriza nastavi i poslije sutrašenje utakmice. Nadam se pobjedi i prolasku u polufinale. Poginućemo sutra, ne sumnjajte u nas, poručio je Darko Vojvodić.

Kapiten Stojan Vranješ smatra da Borac ima velike šanse da se plasira u polufinale.

-Veće su nam šanse nego prije prve utakmice, neki su nas možda malo i potcijenili. Vjerujem u sebe, u cijelu ekipu i sutra treba da pokažemo da smo sposobni da prođemo Široki Brijeg. Neće nam biti lako, ali na našem terenu se mi pitamo, istakao je Vranješ.

Uz Vranješa, jedan od najiskusnijih Borčevih igrača Saša Kajkut uvjeren je da je Borac favorit na svom stadionu.

-Ekipa je maksimalno spremna i 100 odsto skoncentrisan ana sutrašnju utakmicu. Mi smo favoriti jer igramo na Gradskom stadionu koji je neosvojiva tvrđava, to ćemo sutra i pokazati, obećao Borčev centarfor.

Posljednji susret ovih timova na Gradskom stadionu Borac je 10. decembra 2017. godine dobio 2:1, a posljednji Kup duel ovih timova, prije nepune tri godine u Banjaluci završen je bez golova. 2009. godine takođe u najmasovnijem takmičenju u BiH, Borac je slavio 2:0. Ne bi bilo loše da tako bude i sutra.

Revanš utakmica Kupa BiH između Borca i Širokog Brijega igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjaluci. Početak je u 18.00 časova.

STUDENTI NA TRIBINAMA

JU SC Nikola Tesla i klubovi iz Borčeve sportske porodice potpisali su ugovor po kojem studenti smješteni u domu, koji posjeduju studentsku karticu mogu besplatno prisustvovati utakmicama fudbalskog, rukometnog, košarkaškog i odbojkaškog kluba.

Ispred Studentskog centra ugovor je potpisao direktor Dragoslav  Topić.

-Naša ideja je bila da studentima ponudimo više dodatnih sadržaja i mislim da je ovo dobra stvar. U svoje slobodno vrijeme oni će moći da idu na utakmice i navijaju za Borac, ali zašto ne i za timove iz mjesta iz kojih dolaze, rekao je Topić.

Sportski direktor Borca Marko Maksimović smatra da je ideja odlična i da na Gradskom stadionu sa zadovoljstvom očekuju akademske građane.

-Sa zadovoljstvom smo podržali ovu ideju. Mislim da je ovo sjajan potez, koji će tek dobiti na značaju kad naš klub izbori plasman u Premijer ligu. Neće se više morati tako često ići u Beograd na utakmice, kad dobar fudbal imate u našem gradu, istakao je Maksimović.

 

Izvor:(FK BORAC)