Borac kandidat za drugu ABA ligu

23.06.2020. | 08:37

Borac iz Banjaluke je među kandidatima za mjesto u drugoj regionalnoj košarkaškoj ABA ligi. Naime, iako je prvobitno odlučeno da će naredne sezone svaka zemlja davati po dva kluba došlo je do određenih problema a čelnici regionalnog takmičenja su odlučili da upražnjena mjesto popune po sistemu specijalnih pozivnica .

Pri tome će se gledati kvalitet tima, istorija, učešće u ABA ligama a biće potrebna i novčana garancija. Slovenački predstavnik Rogaška je već najavila da naredne sezone neće učestvovati u regionalnom takmičenju a velika neizvjesnost vlada i oko učešća Kopar Primorske u ABA ligi.
Eventualno odustajanje bi donijelo pomjeranje u drugom rangu takmičenja jer bi prema najavama u viši rang otišla ekipa MZT Skoplje što bi donijelo i drugo upražnjeno mjesto.
Sve glasnije su najave da će čak i druga ABA liga biti proširena a da će novi timovi platiti učešće. Kao mogući učesnici pored Borca, spominju se Studentski grad i Mladost Zemun.

U banjalučkom klubu zvanično o učešću i aplikaciji za drugu ABA ligu nisu željeli da pričaju niti da komentarišu najave. Takođe nisu željeli da spekulišu ni o pojačanjima iako se već spominju određeni košarkaši za ciljevi za novu sezonu a jedan od njih je krilni centar Stefan Glogovac bivši igrač Igokee i prošle sezone član Zrinjskog.

Očekuje se da će sastav drug ABA lige biti poznat do 30.juna.

Izvor: Srpskainfo

Oznake: Borac