“Borac je veliki klub”: Dejan Meleg predstavljen na Gradskom stadionu

17.10.2020. | 15:48

Neposredno pred početak meča sa Radnikom u Bijeljini, Fudbalski klub Borac ozvaničio je dovođenje dugo željenog pojačanja u veznom redu, a to je Dejan Meleg!

Fudbaler rođen 1. oktobra 1994. godine u Bačkom Jarku sa Borcem je dogovorio saradnju do kraja sezone, uz mogućnost produženja ugovora i na sezonu 2021-2022, a očekuje se da “popuni rupu” u sredini terena nastalu odlaskom Vladana Danilovića u portugalski Nacional.

Meleg, koji je 2013. godine sa juniorskom reprezentacijom Srbije postao šampion Evrope pod komandom Ljubinka Drulovića, danas je i predstavljen na Gradskom stadionu.

“Dobio sam poziv od uprave Borca iz Banjaluke, poslije toga i trenera. Iskreno, nije mi trebalo dugo vremena da razmišljam da li da pređem ili ne. Moja forma je u malom padu ili maloj krizi, te je u mom slučaju najbitnije da imam klub koji me želi, trenera koji me želi i ljude koji me žele. Ukazala mi se prilika, moj novi klub je Borac iz Banjaluke. Meni je drago što je to ovaj klub jer je prije svega klub sa velikom istorijom. Nadam se da ću svojim zalaganjem na treningu i utakmicama pomoći klubu i svojim saigračima. Danas sam odradio prvi trening i za sada je sve dobro, momci su super, dobro su me prihvatili u svlačionici. Prihvatili su me i svi ostali ljudi u klubu, srećan sam što sam ovdje. Još jednom, hvala upravi i hvala treneru što su pokazali interesovanje da me dovedu, a na meni je da radim i da opravdam njihova očekivanja”, rekao je Meleg.

Meleg je profesionalnu karijeru počeo u Vojvodini, iz koje se u januaru 2013. godine preselio u mladi tim amsterdamskog Ajaksa.

“Kopljanici” su ga u ljeto sljedeće godine poslali na pozajmicu u Kambur, koji je napustio u martu 2015. godine, a bez kluba je bio sve do početka 2016. godine kada se vratio u Vojvodinu.

Dres Novosađana nosio je narednih 18 mjeseci, prije nego što je na godinu dana otišao u Kajzerispor, odakle je došao u Crvenu zvezdu, koja ga je slala na pozajmice u Levadijakos i niški Radnički, piše Mondo.ba.