Borac gostuje u Posušju: Iza nas je sjajna serija koju ne želimo prekinuti

15.12.2023. | 08:12

Fudbaleri Borca večeras u 18 časova u premijernom susretu 18. kola Premijer lige gostuju na stadionu “Mokri Dolac” u Posušju, gdje će protiv istoimenog domaćina dobrim rezultatom pokušati da završe najuspješniju polusezonu otkako se takmiče u eliti BiH.

Poslije poraza na startu sezone od Željezničara (0:2) izabranici Vinka Marinovića nanizali su sjajnu seriju od 16 utakmica bez poraza. U njoj su zabilježili 13 pobjeda i tri remija i sa 42 boda ubjedljivo se nalaze na prvoj poziciji sa sedam bodova prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona Zrinjski.

– Iza nas je sjajna serija koju ne želimo prekinuti. Međutim, neće nam biti nimalo lako, jer je Posušje ove jeseni znalo odigrati i te kako dobre i kvalitetne utakmice. Uz sve to vremenske prilike posljednjih dana ne idu nikom naruku i sigurno je da nas očekuje veoma težak teren za igru. Međutim, uslovi i za jednu i za drugu ekipu biće isti pa ne bi trebalo da se zbog toga žalimo – naglasio je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Zbog tri žuta kartona meč će propustiti Jovan Nišić, a zbog povreda u zapisniku neće biti golmana Milana Mijatovića i Bojana Pavlovića te Janeza Pišeka. I pored toga napadač Banjalučana Damir Hrelja očekuje da se serija bez poraza nastavi i u Posušju.

– Ovo je posljednja jesenja utakmica u kojoj nam je želja da produžimo niz uspješnih rezultata i da već oboreni rekord još više popravimo. Svjesni smo da nam neće biti nimalo lako, ali u svaku utakmicu ulazimo sa željom da zabilježimo pobjedu i da osvojimo tri boda – naglasio je napadač “crveno-plavih” Damir Hrelja.

Žao mu je što se prvenstvo nastavlja tek sredinom februara.

– Iz kola u kolo igramo sve bolje i bolje i prava je šteta što idemo na zimsku pauzu. Ipak, očekujem da odmor na nama ne ostavi puno traga i da u nastavku sezone budemo bar na ovom nivou – dodao je Hrelja.

Večerašnji susret na stadionu “Mokri Dolac” za neke od fudbalera Borca biće i posljednji u dresu ovog kluba. Iako još nije zvanično saopšteno tokom zime redove velikana iz Platonove trebalo bi da napuste: Roslan Barski, Đanfranko Penja, Hoze Rikardo Kortes, Fedor Predragović i Janez Pišek.

U ostalim susretima 18. kola snage će odmjeriti, subota: Tuzla siti – Sloga (D) (13 časova), GOŠK – Željezničar (16), nedjelja: Zvijezda 09 – Široki Brijeg (13), Velež – Igman (15), ponedjeljak: Zrinjski – Sarajevo (18 časova).