Borac gostuje Leotaru: Ovo su parovi 13. kola Premijer lige BiH

16.10.2021. | 08:53

U 10 prvenstvenih utakmica na “Policama” fudbaleri Borca slavili su samo jednom, a priliku da poprave skor imaće danas od 14 časova, kada gostuju Leotaru u meču 13. kola M:tel Premijer lige BiH.

Osam puta slavio je Leotar u bh. šampionatu kao domaćin protiv Borca, a po jedan meč je završen neriješeno i trijumfom Banjalučana. Trebinjci su se nakon dugo godina ove sezone vratili u bh. elitu i nekadašnji prvak BiH pruža dobre partije. Pozitivnom rezultatu se nadaju i danas protiv aktuelnog prvaka BiH, koji polako ulazi u pravu formu.

“Očekuje nas susret protiv tima koji je u ovom momentu među tri najbolja u državi, ali i aktuelni šampion. Na početku prvenstva ih je malo poremetila Evropa i nisu pružali partije na svom nivou, ali u posljednjih nekoliko kola su značajno podigli nivo igre”, rekao je Srđan Andrić, vezista Leotara, i zatim nastavio:

“Iako nam nedostaju četiri važna igrača, mislim da ova utakmica dolazi u pravom momentu za nas, kada smo i mi na vrhuncu forme i želimo da pokažemo da nismo slučajno u sredini tabele. Ekipu Borca respektujemo, ali igramo na našim ‘Policama’, pred našim navijačima i ako budemo pravi na tom susretu, agresivni i borbeni od prvog minuta – možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Poznato je koliki je rivalitet između Leotara i Borca i nadam se da će biti pun stadion i da ćemo imati veliku podršku s tribina”.

Nakon što se nisu snašli na početku prvenstva, “crveno-plavi” sada polako, ali sigurno ulaze u formu i već dva mjeseca ne znaju za poraz. U tom periodu su ostvarili četiri pobjede i tri remija u šampionatu i jednu pobjedu u Kupu BiH.

“Teško gostovanje je pred nama. Znamo da Leotar puno bolje igra na domaćem terenu, ali imamo jasan cilj i to je da osvojimo tri boda. Neće biti lako, a na nama je da ostvarimo sve ono što je stručni štab postavio pred nas”, kazao je Strahinja Bošnjak, fudbaler Borca, navode “Nezavisne novine“.

Ova dva tima su već odigrala jedan meč ove sezone, i to u Banjaluci, i završen je bez pobjednika 0:0.

Parovi 13. kola:

Subota:

  • Leotar – Borac (14 časova)
  • Sloboda – Radnik (17)
  • Željezničar – Tuzla siti (17)

Nedjelja:

  • Sarajevo – Posušje (17)
  • Široki Brijeg – Rudar Prijedor (17).