Borac doveo još dva pojačanja: Ninković i Jurilj zadužili crveno-plavu opremu

21.08.2022. | 12:19

Fudbaleri Nikola Ninković i Alen Jurilj pojačali su Borac nakon pobjede u velikom premijerligaškom derbiju protiv Željezničara, saopšteno je iz kluba.

Nikola Ninković, pitomac je omladinske škole FK Partizan, a tokom igračke karijere branio je još boje Đenove, Kjeva, Empolija, Askolija, Breše i novosadskog Proletera. Ninković je stavio paraf na jednogodišnji ugovor, a već se priključio ekipi u trenažnom procesu.

Uz Nikolu, crveno plavi dres zadužio je i Alen Jurilj koji stiže iz redova Domžala, a ugovor je potpisao na dvije godine.

Alen je ponikao u zagrebačkom Dinamu, a premijerligaško iskustvo stekao je u ekipi Širokog Brijega.

“Možemo da budemo zadovoljni što smo uspjeli da u svoje redove dovedemo Nikolu i Alena od kojih očekujem da dodatno pojačaju, prevashodno, napadačku liniju našeg tima. Radi se o veoma kvalitetnim igračima koji mogu da naprave razliku na terenu, a shodno tome i da donesu dodatnu snagu u našu ekipu. Vjerujem da će se lako uklopiti u tim i da će vrlo brzo pokazati šta znaju na terenu”, rekao je Bogoljub Zeljković, potpredsjednik FK Borac.

Nikola Ninković, kao velika želja Nenada Lalatovića, bio je na meti FK Borac još od početka priprema za novu sezonu.

“Sa Nikolom smo dugo pregovarali i sada su se kockice posložile. Nenad Lalatović nije krio želju da ga vidi u našim redovima smatrajući da bi bio veliko pojačanje za naš klub. Na kraju smo uspjeli da dogovorimo sve detalje, a sada je na Ninkoviću da uđe u pravu formu i da opravda povjerenje stručnog štaba i svih u klubu.” kaže Zeljković.

Fudbaleri Borca upisali su i treću pobjedu u minula četiri premijerligaška kola, a u velikom derbiju savladali su ekipu Željezničara sa 2:1.

“Moram da pohvalim naše fudbalera i da im čestitam na pobjedi. Nije bilo nimalo lako. Uslovi za igru su bili otežani, ali smo od početka do kraja bili borbeni i željni trijumfa. Na kraju smo to uspjeli. Smatram da kad god izađemo na teren sa takvim gardom, sa velikom željom i borbenošću, rezultat ne može da izostane. Imamo dobru ekipu koja napreduje iz dana u dan i sigurno da ono najbolje tek predstoji. Za promjene uvijek treba vrijeme i strpljenje, a mi smo na dobrom putu”, rekao je Zeljković.