Borac domaćin sarajevskom Željezničaru

07.11.2020. | 01:17

Fudbaleri Borca u ponedjeljak, nakon više od mjesec dana, igraju prvu domaću utakmicu u bh. takmičenjima.

Prije niza od četiri gostovanja (Radnik, Rudar Kakanj, Mladost Doboj-Kakanj i Sloboda, op.a.). Borac je posljednju utakmicu na Gradskom stadionu u Banjaluci odigrao protiv mostarskog Veleža 4. oktobra.

Tačno 36 dana kasnije, izabranici Vlade Jagodića opet će biti domaćini i to sarajevskom Željezničaru, koji je u ovom trenutku na drugom mjestu na tabeli uz 29 bodova, pet više od Borca koji je treći.

– Raduje me što se konačno završava serija gostujućih utakmica i što ćemo, nakon četiri meča ”na strani”, igrati u Banjaluci. Meč sa Željezničarom je prvi u nizu do kraja polusezone koji će pokazati ”ili jesmo, ili nismo”. Drugo poluvrijeme duela u Tuzli je bilo loše, dok je Željezničar u srijedu, u derbiju protiv Sarajeva, na individualni kvalitet Alispahića došao do boda. Pokušavamo da vratimo ekipu na pravi put, imamo dovoljno vremena do ponedjeljka, a i poslije ove utakmice nam slijedi reprezentativna pauza, tako da imamo vremena da se ”pregrušišemo” za preostalih pet mečeva – rekao je Jagodić na konferenciji za novinare.

Borčev trener osvrnuo se i na pojedine novinske napise, u kojima je navedeno da je, porazom u Tuzli, ”Borac nastavio da se bruka na gostovanjima”.

– Borac se nigdje nije brukao. Mogu da prihvatim da je odigrao tri loša poluvremena i da ima tri boda manje od broja koji smo planirali, ali nije se brukao. Da moramo žustrije i bolje, to je jasno – kategoričan je Jagodić, prenosi “borac-sport.com”.

Svjestan je, naravno, strateg ”crveno-plavih” da je pred njegovom ekipom ogroman ispit.

– Željezničar je više od godinu dana bez poraza u bh. takmičenjima (posljednji upisan 26. oktobra u Mostaru protiv Zrinjskog rezultatom 2:1, op.a.), zna da odgovori izazovu, ali i nama je ova utakmica izazov jer smo pokazali da možemo da budemo žustri i čvrsti kod kuće, tako da ne vidim razlog da tako ne bude i u ponedjeljak. Ne možemo da budemo nezadovoljni trenutnom pozicijom jer bismo pobjedama nad direktnim rivalima ostali konkurentni u borbi za sami vrh. Mislim da i Željezničar treba da razmišlja o nama, oni jesu najbolja gostujuća premijerligaška ekipa, ali mi smo najbolja domaća – istakao je Jagodić, najavivši promjene u sastavu za ovaj meč.

Neke bi, ističe, mogle da budu i drastične

– U svlačionici smo raščistili mnoge stvari, igračima je jasno da nose dres kluba koji ima sređenu situaciju na svim poljima. Iznenadiće vas što neki igrači neće biti ni u zapisniku. Sastav će biti poznat sat i po pred utakmicu, čak ću i odustati od nekih svojih principa – bio je zagonetan trener Banjalučana.

Mladi štoper Đorđe Milojević ističe da ekipa veoma motivisano ulazi u ovaj duel.

– Maksimalno smo motivisani, nadam se da ćemo se vratiti na pobjednički put i zadržati mjesto u vrhu. Željezničar je iskusna ekipa, znamo njihove kvalitete, ali igramo na našem terenu i želimo da trijumfujemo. Pripremamo se, ”namještamo glavu” za ovaj meč i trudićemo se da ne primimo gol, te ostvarimo povoljan rezultat – rekao je 19-godišnji centralni bek Borca.

Utakmica Borac – Željezničar počinje u 18 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.