Borac čeka žrijeb: Poznati svi mogući rivali u kvalifikacijama za Ligu šampiona

31.05.2021. | 08:35

Fudbaleri Borca postali su šampionu BiH i iduće sezone igrače kvalifikacije za Ligu šampiona, a poznati su svi moguću protivnici banjalučkog kluba.

Prilikom žrijeba za prvo kolo kvalifikacija Borac će biti u grupi nepovlaštenih klubova, jer trenutno ima koeficijent 1.600. Nakon što su završena nacionalna takmičenja postalo je poznato da su se grupi nosilaca za 1. kolo su se pridružili kazahstanski Kairat Almati i Linkoln Red Imps iz Gibraltara.

Ostalih 14 mogućih rivala su: Dinamo Zagreb (Hrvatska), Ludogorec Razgrad (Bugarska), Malme (Švedska), Kluž (Rumunija), Legija Varšava (Poljska), Šerif Tiraspolj (Moldavija), Ferencvaroš (Mađarska), Škendija Tetovo (Severna Makedonija), Slovan Bratislava (Slovačka), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Žalgiris Viljnus (Litvanija), Alaškert (Jermenija), Flora Talin (Estonija) i Budućnost Podgorica (Crna Gora).

Žrijeb za 1. kolo kvalifikacija je 15. juna. Uz malo sreće Banjalučani mogu do drugog kola što bi bio veliki uspjeh i garantovao bi najmanje osam evropskih utakmica.