Borac bolji i od Čukaričkog

21.07.2020. | 22:23

Fudbaleri Borca savladali su ekipu Čukaričkog 2:0 u posljednjoj pripremnoj utakmici na Zlatiboru. Bila je ovo četvrta pobjeda u pet utakmica na srpskoj planinskoj ljepotici.

Prvu ozbiljnu šansu imao je Čukarički, Lukić je topovski šutirao, ali je golman Pavlović odlično intervenisao i izbacio loptu u korner.

Borac je poveo u 22. minutu. Jovo Lukić je oduzeo loptu i dodao Ziljkiću, ovaj se oslobodio svog čuvara i uposlio usamljenog Zakarića, koji je preciznim udarcem sa 18 metara iskosa sa desne strane pogodio dalji ugao.

Lukić je u 35. minutu oduzeo još jednu loptu, Zakarić je sam krenuo prema golu, ali ga je oborio Kamenović i dobio crveni karton, ali pošto je u pitanju prijateljski meč Čukarički je imao pravo zamjene.

U 35. minutu naš golman Bojan Pavlović je sjajno dva puta intervenisao u jednom napadu Čukaričkog i sačuvao svoju mrežu.

Borac je bio bolji i na startu drugog poluvremena, dobre šanse imali su Lukić i Vranješ, ali su njihovi udarci glavom bili neprecizni.

U 58. minutu Drezgić je oborio Vranješa u svom šesnaestercu, dosuđen je penal koji je kapiten Borca pretvorio u gol za 2:0.

Ekipa Borca se sutra vraća sa Zlatibora u Banjaluku, 25. jula će na svom terenu da odigra kontrolni meč protiv Rudar Prijedora, a tri dana kasnije gostovaće Crvenoj zvezdi u Beogradu.

Stadion: Švajcarija. Igrano bez prisustva gledalaca. Žuti karton: Dujaković (Borac). Crveni karton: Kamenović (Čukarički) u 30. minutu. Strelci: Zakarić u 22, Vranješ iz jedanaesterca u 59. minutu.

 

Izvor:(FK Borac)