Bonući tuži Juventus! Nekadašnji fudbaler ima brojne zamjere na račun “stare dame”

13.09.2023. | 10:37

Novi fudbaler Uniona iz Berlina Leonardo Bonući odlučio je da tuži svoj bivši klub Juventus zbog nedostatka odgovarajućih uslova za trening u Torinu, štete nanijete imidžu i povrede profesionalnih prava, prenose danas italijanski mediji.

Iskusni štoper je u redove “stare dame” stigao 2010. godine iz Barija za 15,5 miliona evra. On je 2017. otišao u Milan za 42 miliona evra, ali se poslije samo jedne sezone vratio u Juventus za 35 miliona evra.

Italijanski mediji navode da je Bonući tokom ljeta odlukom trenera Juventusa Masimilijana Alegrija bio primoran da trenira odvojeno od ostatka tima.

Takođe, klub iz Torina je oduzeo kapitensku traku ovom 36-godišnjaku, koji je na kraju odlučio da nastavi karijeru u Njemačkoj. Iskusni fudbaler je prije nekoliko nedjelja potpisao ugovor sa Unionom, a smatra da je Juventus prekršio kolektivni ugovor. On je prošle sezone odigrao 26 utakmica za italijanskog velikana i postigao je dva gola.

Italijanski mediji navode da će Bonućijevi advokati da podnesu tužbu protiv Juventusa, a sav novac, ako dobiju spor, doniraće u humanitarne svrhe odjeljenju za dječju neuorologiju u Torinu, pišu novosti.rs.

Oznake: Bonući, Juventus, Tužba