Bomba na Marakani: Zvezda dovodi gol-mašinu Moldea

03.07.2021. | 14:20

Iako se činilo da fudbaler Moldea Ohi Omoinžuanfo nije blizu Crvene zvezde poslije izjava trenera tog kluba, norveški napadač biće novi igrač srpskog šampiona!

Portal “VG” je prvi javio da je Ohi potpisao predugovor sa Zvezdom i da će na Marakanu doći besplatno u januaru 2022. ukoliko Molde ne prihvati ponudu  ovog ljeta, a upravo to se i dogodilo, jer je Zvezda u međuvremenu potvrdila da je Ohi crveno-bijeli od januara 2022. godine.
“Naš klub je iskoristio činjenicu da Ohiju ugovor sa Moldeom ističe za šest mjeseci, pa je već sada parafirana saradnja sa njim i on će u naš klub doći bez obeštećenja”, stoji u saopštenju Zvezde i dodaje se:
“Ohi je ove sezone jedan od najkvalitetnijih fudbalera norveškog prvenstva, o čemu govori podatak da je ubjedljivo prvi strijelac lige, jer je na 11 mečeva postigao 13 golova. Nezaustavljiv i sposoban da iz gotovo svake pozicije postigne pogodak, nema sumnje da će predstavljati pravo pojačanje za naš tim.”

Ohi je rođen 10. januara 1994. godine u Oslu. Prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Norveške, a 2017. godine debitovao je i za A tim. Fudbalski se školovao u mlađim kategorijama Homlije, a afirmaciju je potom sticao u Lilestormu (95 utakmice i 12 golova), Jervu (35 utakmica i 18 golova), Stabeku (100 utakmica i 38 golova). U potpunosti je pažnju na sebe skrenuo u Moldeu u kom je do današnjeg dana na 84 meča postigao 46 pogodaka.
Podsetimo, trener Moldea je u petak rekao da Ohi ne može da ide u avgustu.
“Ohi ne može da ide dok nemamo zamjenu za njega. Znamo da postoji veliko interesovanje klubova iz Evrope, ali moraće da sačekaju. Prelazni rok u Norveškoj počinje 1. avgusta, do tada prvi strijelac ekipe mora da ostane sa nama”, rekao je Moe.