“Bomba” iz Španije: Barsu preuzima čovjek koji joj je nanio najveću sramotu u istoriji

29.01.2024. | 11:02

Predsjednik Barselone Joan Laporta pronašao je interesantno ime za užarenu klupsku klupu, a u pitanju je njemački stručnjak Hansi Flick.

 

Ugledni njemački novinar s Bilda Christian Falk, koji je blizak Bajernu i njegovim sadašnjim i bivšim članovima, ekskluzivno je prenio da su ostvareni kontakti između Barselone i Hansija Flicka.

Njemački stručnjak trebao bi naslijediti legendu katalonskog kluba Xavija Hernandeza, koji je ozvaničio da će napustiti Camp Nou ubrzo.

 

Novinar Christian Falk navodi da je Flick već godinama veliki miljenik predsjednika Laporte koji ga je pokušao 2021. godine dovesti u Barselonu preko videopoziva. Kada je Nijemac tom prilikom odbio Barselonu, Xavi je dobio šansu kao alternativno rješenje.

Dodaje se i da je Flick glavni kandidat za klupu Barselone te da je spreman vratiti se trenerskom poslu nakon nešto duže pauze, a predsjednik Laporta čini sve kako bi doveo svoju najveću želju.
Flick je čovjek koji je Barseloni nanio najveću sramotu posljednjih decenija. S Bajernom je u avgustu 2020. godine demolirao Barselonu rezultatom 8:2 u četvrtfinalu Lige prvaka i nakon toga osvojio najprestižniju evropsku titulu. To je prvi put da je neko postigao osam golova Barseloni još od 1946. godine kada su rezultatom 8:0 poraženi od Sevilje.

Flick u svojoj trenerskoj karijeri nema mnogo iskustva na različitim pozicijama jer je vodio samo Bajern i reprezentaciju Njemačke. No, s Bavarcima je osvojio dvije Bundeslige, Kup, Superkup, Ligu prvaka, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, piše Klix.