Bolovi u leđima prejaki: Nadal ipak odustao od nastupa na turniru u Roterdamu

25.02.2021. | 16:36

Drugi teniser svijeta Španac Rafael Nadal prisiljen je zbog bolova u leđima odustati od nastupa na ATP turniru serije 500 u Roterdamu, saopštili su u četvrtak iz vodstva turnira koji je na rasporedu od 1. do 7. marta u Ahoy Areni.

“Patio sam od bolova u leđima u Australiji, što je započelo u Adelajdu, a nastavilo se u Melburnu. Našli smo privremeno rješenje da mogu bez bolova igrati u drugoj sedmici Australijan opena. No, po povratku u Španiju otišao sam kod doktora koji mi je, zajedno s mojom ekipom, savjetovao da ne igram u sljedećoj sedmici. Doista sam se veselio povratku u Roterdam i Nizozemsku, jer dugo nisam igrao tamo, a idealno se uklopilo u moj ovogodišnji raspored”, izjavio je Nadal u službenom saopštenju, prenosi Hina.

Španac je na Australijan openu zaustavljen u četvrtfinalu u kojem je protiv Grka Stefanosa Cicipasa propustio vodstvo od 2:0 u setovima, što mu se na Gren slem turnirima dogodilo tek drugi put u karijeri. Nadal je drugi i posljednji put u Roterdamu nastupio 2009, kad ga je u finalu savladao Britanac Endi Marej.

Nadalovim odustajanjem najbolje rangirani igrač turnira u Roterdamu postao je finalist Australijan opena i treći teniser svijeta Rus Danil Medvjedev, a tu su još i Grk Cicipas (ATP – 6.), Rus Andrej Rubljov (ATP – 8.), Talijan Mateo Beretini (Matteo Berretini, ATP – 10.) te pobjednik posljednja dva izdanja turnira Francuz Gael Monfils (ATP – 12.), piše Avaz.

Oznake: Nadal, Roterdam, Turnir